Muzikanten gezocht voor herrezen Drumfanfare EDG Ermelo

Drumfanfare EDG is weer terug! Sinds maandagavond 7 september wordt er weer met veel enthousiasme geoefend in clubgebouw de Muzenhof. Doel is dat het rood-zwart marcherende orkest weer een vertrouwd beeld wordt in Ermelo en omstreken. Bespeel jij een instrument en wil je ook meedoen? Graag zelfs, de muzikanten van EDG ontvangen je met open armen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Lopend musiceren
Het is alweer even geleden, maar in de bloeiperiode van EDG behoorde de Drumfanfare jaar in jaar uit tot de top van marcherende orkesten op de Noord West Veluwe. In het verleden zijn er vele nationale, maar ook internationale prijzen naar Ermelo gehaald. Tot de tijdsgeest veranderde en meerdere korpsen kregen te kampen met een sterk teruglopend ledenaantal. Helaas ook Drumfanfare EDG. In 2014 werd het korps tijdelijk op non-actief gezet. “Verantwoord ‘lopend musiceren’ is niet meer mogelijk”, zei Henry Beukers, toen voorzitter, destijds.

Nieuw leven inblazen
De poging ruim een jaar later om de drumfanfare nieuw leven in te blazen strandde helaas. De leden die er nog over waren maakten zich vervolgens erg verdienstelijk als gelegenheidsorkest bij feestjes en partijen als oktoberfesten, op straat tijdens de Sinterklaas periode tot optredens tijdens de kerstmarkt.

Ledenaantal groeit
Het tij lijkt te keren, want inmiddels heeft Drumfanfare EDG weer 20 muzikanten. Al een tijdje trouwens. Het was dan ook de bedoeling de Ermelose bevolking te verrassen met een optreden bij Free Ermelo op 18 april. Helaas stak het coronavirus de kop op en moesten alle evenementen worden afgelast, ook de repetities van het orkest.

Coronaproof
Maar nu er weer muziek mag worden gemaakt heeft EDG de repetities weer opgepakt. Coronaproof weliswaar, dus op gepaste afstand van elkaar. “De muzikanten die we nu hebben willen graag door”, vertellen Mirjam Mantel en Martijn van Reeden, respectievelijk zakelijk leider en interim-voorzitter in het bestuur van Drumfanfare EDG. “We willen heel graag marsmuziek maken en ook weer gaan marcheren. Maar als korps zijn we nu nog relatief klein. Het liefst willen we uitgroeien tot een orkest van 40 á 50 muzikanten.”

Nieuwe dirigent
Of EDG als drumfanfare aan concoursen mee gaat doen zoals in de bloeitijd van weleer, weten Mirjam en Martijn nog niet. Voorlopig focussen ze zich op de groei van het aantal leden. Waar ze erg blij mee zijn is met de komst van Gellius Kaars Sijpesteijn als de nieuwe dirigent bij Drumfanfare EDG, die onder meer hoornist is bij het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee.

Alle instrumenten welkom
Alle instrumenten zijn welkom nodigen Mirjam en Martijn muzikanten van harte uit. “Natuurlijk heeft EDG een fanfare bezetting, maar evenzogoed hebben we nu ook een muzikant die klarinet speelt.” Drumfanfare EDG repeteert één keer in de 2 weken op maandagavond van 20.00 – 22.00 uur, in de oneven weken. De eerstvolgende keer is dus op maandag 21 september. Er wordt gerepeteerd in het verenigingsgebouw De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 in Ermelo.

Belangstelling?
Belangstelling? Kom eens langs tijdens een repetitie of neem voor informatie contact op via:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden