Tweede Molen Motor Rit Ermelo trekt maar liefst 175 deelnemers

“Met 135 voorinschrijvingen en de daginschrijvingen erbij, doen 175 deelnemers mee aan de Molen Motor Rit”, zei voorzitter Bert van Willigen verheugd vanochtend, zaterdag 5 september, bij de start. “Dat betekent schat ik in, dat we vanmiddag een cheque van 2300 euro kunnen overhandigen aan Aline Verhoef, voorzitter van Molenstichting De Koe. Een mooie opbrengst die bestemd is voor het onderhoud van onze Ermelose trots: Molen De Koe.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Verdubbeling
Samen met Johan van Ginkel van Giga Fitness tekent Bert voor het initiatief van de Molen Motor Rit. Die werd in 2019 voor het eerst gehouden met zo’n 80 deelnemers. Met een forse verdubbeling van het aantal deelnemers is Bert erg blij. Bovendien beseft hij, willen mensen ook weer eens wat ondernemen in coronatijd. Heel veel evenementen zijn immers afgelast.

Voldoende ruimte
De organisatie had alle ruimte om rekening te houden met de coronamaatregelen. Op ’t Weitje bijvoorbeeld kon ruim worden geparkeerd nadat de motorrijders waren verwelkomd door molenaarsvrouw Ela Geitenbeek. Al werd er natuurlijk wel gegrapt dat de motoren niet op 1,5 meter van elkaar stonden. Bovendien kwam niet iedereen tegelijk. Net als overigens op het Molenplein waar de deelnemers voor vertrek hun informatie haalden en een kop koffie met een broodje. Daar was ook voldoende ruimte.

Stortbui
Hoewel er een mooie dag was voorspeld, was het niet bepaald droog in de vroege ochtend. “Ik lag in bed”, vertelde Romke van der Veen, “en ik hoorde het stortregenen. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik denk dat ik maar lekker blijf liggen’. Maar op buienradar zag ik de stortbui gelukkig wegtrekken.”

‘Echt voor de lol’
Inderdaad, bij de start tussen 8.00 en 9.00 uur kon het motorgezelschap onder een uitbundig schijnende zon vertrekken. Een gezelschap trouwens van gemoedelijk gestemde gasten dat reikhalzend hadden uitgezien naar de rit van ongeveer 360 kilometer die richting de Achterhoek voerde. Robbie, Dennis, Michel en Gerwin bijvoorbeeld die samen de Veluwsche Fazes Club vormen, compleet met eigen logo op de shirts. “We doen dit echt voor onze lol, want lol in het leven moet je houden.”

Mondkapje
Over 2 weken vertrekt de Veluwsche Fazes Club naar België om in de Ardennen te toeren. Het mondkapje hebben ze al klaarliggen, uitgevoerd in het zwart. Mét natuurlijk het logo van de Veluwsche Fazes Club erop gedrukt.

VMTC
Daarnaast deden ook veel leden van de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) mee aan de Molen Motor Rit. VMTC hielp ook mee de route in de navigatiesystemen te zetten van de motorrijders. Bovendien had Herman Kamphorst, voorzitter van de VMTC toercommissie, samen met Bert de route uitgestippeld.

Lunchen en theedrinken
Het wordt een mooie rit met onder meer het motorcircuit in Hengelo op de route, een lekkere lunch in de Piepermolen in Rekken, om na een lusje te hebben gereden op tijd in Steenderen te arriveren voor de thee in de Bronkhorster Molen. De motorrijders worden rond 4 uur vanmiddag weer terug verwacht op het Molenplein, waar ze heerlijke Molen De Koe pannenkoeken krijgen geserveerd.

Bedankt!
De organisatie van de Molen Motor Rit bedankt de sponsoren die het mogelijk maken dat het inschrijfgeld volledig kan worden bestemd voor Molen De Koe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden