Brocante winkel van Boeldag Ermelo verhuist naar nieuw onderkomen

Om de door de coronacrisis geannuleerde 54e editie van Boeldag Ermelo te compenseren, die zaterdag 5 september zou plaatsvinden, opende het comité in de zomermaanden tijdelijk een brocante winkel in winkelcentrum de Enk. Gedurende bijna 5 weken werd er maar liefst 6500 aan spullen verkocht. Een opsteker voor de Boeldag Ermelo. De opbrengst is immers, samen met de opbrengst van de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30, bestemd voor de gezamenlijke kerken en diverse goede doelen. Het Boeldagcomité wil dit succes graag voortzetten en opent dinsdag 8 september een brocante winkel aan de Stationsstraat 63A, in het leegstaande pand waar eerder Tempel Optometrie & Audiologie was gevestigd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Een nieuwe start
“Een nieuwe start dankzij Arie Tempel, zo lief”, jubelt Wil van Strijland die samen met Doortje van Dasler druk is de leegstaande winkel in te richten. “Voor bijna niets mogen wij het pand gebruiken om onze spullen te verkopen, tot het moment dat Arie het kan verhuren.”

Hoek met kerstspullen
En wat spullen betreft, dat zijn er nogal wat. De bus van de Kringloopwinkel rijdt af en aan om de goederen te brengen. “We hebben heel veel spullen waar we het hele jaar voor hebben gespaard, die eigenlijk voor de Boeldag waren bestemd. Brocante dekt dan ook de lading niet meer van het assortiment in de winkel. “Naast brocante verkopen we ook veel vintage- en gebruiksartikelen, speelgoed en we richten zelfs een hoek in met kerstspullen!”

Openingstijden
De winkel gaat bemand worden door 25 á 30 vrijwilligers van Boeldag/Kringloopwinkel Ermelo. Vrijwilliger Marianne Schaffers coördineert de ‘personeelsbezetting’. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 – 17.00 uur. Geen koopavond.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden