Stichting Schapedrift Ermelo zoekt 2 (betaalde) opvolgers voor Geesje Eleveld

Geesje Eleveld gaat met pensioen. Wie wil haar opvolgen?
Foto: Grietje-Akke de Haas

Samen zitten we aan een picknicktafel bij het bezoekerscentrum met uitzicht op de schaapskooi en de Ermelosche Heide die uitbundig in bloei staat. Wat dat betreft heeft Geesje Eleveld (bijna 66) één van de mooiste werkplekken die je je maar kan bedenken. Een werkplek bovendien die in de etalage staat. Want Geesje die in 2012 aantrad als coördinator van Stichting Schapedrift gaat met pensioen. Voor haar zoekt het bestuur 2 parttime opvolgers: een coördinator m/v voor 24 uren per week en een allround medewerker bezoekerscentrum m/v voor 24 uren per week.

Door Grietje-Akke de Haas.

Succes
Dat is samen 48 uren per week, terwijl Geesje een contract heeft voor 28 uren per week. Meer betaalde uren voor de functie van Geesje en de werkzaamheden bovendien in 2-en splitsen, heeft alles te maken met het succes van de schaapskooi en het bezoekerscentrum. Niemand durfde na de opening van de schaapskooi in 2003 eigenlijk te verwachten dat het succes zo’n vlucht zou nemen.

Bijna 100.000 bezoekers
Geesje was indertijd bij de inrichting en opening betrokken via haar toenmalige werkgever Geldersch Landschap & Kasteelen. “De schaapskooi en het bezoekerscentrum startten toen kleinschalig, maar er was meteen grote belangstelling. Men hield rekening met een aantal bezoekers van 20.000 per jaar, vanaf het begin waren het al 80.000!” Geesje lacht: “Het rioolsysteem moest in de loop van de jaren zelfs 2 keer worden aangepast doordat het niet berekend was op zoveel bezoekers.” Tegenwoordig is de jaarlijkse ontvangst bijna 100.000 bezoekers.

Fulltime aan de slag
De coördinators-werkzaamheden werden door de groeiende belangstelling een serieuze aangelegenheid. Daarom volgde Geesje Henri van Pijkeren op die zijn werk bij de gemeente Ermelo niet meer kon combineren met de werkzaamheden voor Stichting Schapedrift. “Eerst werd ik aangenomen voor 24 uren per week, en later kreeg ik er 4 uren bij.” In feite is Geesje bijna altijd fulltime aan de slag voor de schaapskooi en het bezoekerscentrum.

Enthousiast en betrokken
“Als je ziet hoe de vrijwilligers hun schouders onder alle activiteiten zetten, dan ga je er zelf ook in mee.” Maar niet minder belangrijk; Geesje loopt over van enthousiasme voor haar werk en voelt zich erg betrokken en verantwoordelijk. Zelfs haar laptop ging onlangs mee tijdens een kampeerweekend met vrienden in de buurt van Ermelo. “Dan wil ik toch kijken of er iets is. Het is geen baan van 9 tot 5. Ik ben niet klaar als ik naar huis ga.” Daarnaast is Geesje zo trots op de schaapskooi en het bezoekerscentrum dat zij haar vriendengroep er natuurlijk een rondleiding gaf tijdens het kampeerweekend.

Mensen-mens
“Ik hoefde nog niet weg, maar het is tijd om het stokje over te dragen aan jongere mensen”, licht Geesje haar vertrek toe. “Bovendien gaat mijn man volgend jaar ook met pensioen.” Geesje vertrekt niet eerder belooft ze, dan dat ze de nieuwe mensen heeft ingewerkt. Onderaan dit artikel staat de link voor een uitgebreide toelichting op beide functies en de voorwaarden. Zelf zegt Geesje hier onder meer over: “Mijn opvolgers moeten elk een mensen-mens zijn die ervaring heeft in het omgaan met vrijwilligers, goed kunnen samenwerken en communiceren. Uiteindelijk zijn we immers een organisatie met vrijwilligers met wie je goed om moet kunnen gaan. Vrijwilligers zijn erg belangrijk, want je doet het samen met ze. Zo sta ik ook altijd open voor hun ideeën, want de afgelopen jaren hebben aangetoond dat zij er zoveel hebben.”

Erg blij van
Geesje heeft haar werk altijd graag gedaan. Ze wordt er ook erg blij van, juist omdat de bezoekers zo blij worden van een bezoek aan de schaapskooi en/of bezoekerscentrum. Als Geesje soms de gesprekken volgt bij kinderactiviteiten die erg aanslaan denkt ze bij zichzelf: ‘Kijk, dit hebben wij samen met onze vrijwilligers voor elkaar gekregen!”

  • Klik HIER voor een uitgebreide toelichting voor beide functies.

Meer informatie vind je op www.schapedrift.nl of telefonisch bij Geesje Eleveld, coördinator van het bezoekerscentrum, telefoon 06-12265120.

Je sollicitatie, inclusief motivatie en CV, kun je vóór 14 september richten aan Jan Brand, secretaris van de Stichting Schapedrift, email [email protected] of schriftelijk naar Postbus 3085, 3850 CB Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden