Frits Alberts draagt stokje Plus supermarkt Ermelo over aan Sander Berntsen

Frits Alberts.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Je krabbelt je toch even achter de oren als Frits Alberts, eigenaar van Plus supermarkt aan de Burgemeester Langmanstraat 2, vertelt dat hij bijna zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Maar hij is toch heus 65 jaar. Tijd om het stokje over te dragen aan de jongere generatie in de persoon van Sander Berntsen. “Sander is begin 40, een enthousiaste jonge ondernemer met heel veel drive.”

Door Grietje-Akke de Haas.

Mensen-mens
Tijdens het gesprek met Alberts dat buiten plaatsvindt op één van de vensterbanken, besef je al snel dat je geen haast moet hebben, en dat je hem beslist niet voor je alleen hebt. Want Alberts is een mensen-mens. Hij steekt voortdurend zijn hand op om mensen te groeten of maakt een praatje met ze. Het is net of kent Alberts heel Ermelo en andersom.

Persoonlijke contact
Het persoonlijke contact met mensen vond Alberts dan ook het mooiste aspect van de 14 jaar dat hij eigenaar was van de Plus supermarkt. “Ook heb ik mijn werk altijd met de meeste plezier gedaan.” Het meest vervelende onderdeel van zijn werk vond Alberts de winkeldiefstallen. “Daar hebben we helaas heel veel last van.” Er wordt geregeld iemand in de kraag gevat. Want met het uitgebreide camerasysteem op het kantoor van Alberts kan hij vrijwel elk hoekje van de supermarkt in de gaten houden. Hij roemt de politie Ermelo/Harderwijk/Putten. “Ik heb heel goed contact met ze. Als er een winkeldiefstal heeft plaatsgevonden staan ze als dat kan, meteen op de stoep.”

Ongemakkelijke periode
De coronacrisis vindt Alberts een ongemakkelijke periode. Een supermarkt heeft immers een belangrijke functie in het voorkomen van verspreiding van het virus omdat zoveel mensen hun boodschappen moeten doen. Ondanks alle maatregelen die de Plus supermarkt heeft genomen kan Alberts zich ergeren aan de nonchalance waarmee sommige mensen met de regels omgaan. “Tachtig procent houdt zich er heel goed aan, maar de overige 20 procent interesseert het niets.”

Geen groots feest
Eigenlijk hoeft Alberts helemaal niet zo nodig op de voorgrond te staan. “Mij gaat het om de supermarkt, de klanten en de medewerkers.” Medewerkers waar hij helaas om het coronavirus niet met een groots feest afscheid van kan nemen. “Ik wil het risico niet nemen en mijn opvolger met de gevolgen opzadelen”, zegt hij beslist.

Veranderingen
Alberts heeft altijd in de supermarktbranche gezeten. In 2007 startte hij met de Plus supermarkt aan de Burgemeester Langmanstraat 2. “Gezien mijn leeftijd wil ik de verantwoordelijkheid niet meer dragen van de vele veranderingen die op stapel staan”, verwijst hij naar de herinrichting van het gebied rondom de Markt met onder meer uitbreiding van bestaande supermarkten. Klik HIER voor meer informatie.

‘Quality-time’
Alberts neemt met weemoed afscheid van Plus supermarkt. “Het is wel mijn kindje.” Toch ziet hij uit naar meer vrije tijd. “Ik wil meer ‘quality-time’ doorbrengen met mijn gezin; mijn vrouw Yvonne en onze drie kinderen en 5 kleinkinderen.” Dat kan vanaf maandag 7 september.

Afscheid nemen
Tot die tijd krijgen klanten gelegenheid om afscheid te nemen van Alberts. Halverwege week 34 wordt zijn naderend afscheid aangekondigd met een grote banner in de supermarkt. Bovendien kan iedereen die dat wil, een attentie, aandenken of afscheidsgroet achterlaten in een doos die er geplaatst gaat worden.

Bedankt!
Via deze weg wil Alberts iedereen bedanken voor de klandizie en het vertrouwen dat ze in hem hebben gesteld. “Verder wens ik iedereen veel gezondheid en geluk!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden