Ondernemers uit Ermelo organiseren lokaal kerstpakket ‘Let’s talk about X-mas’

Foto: Eigen foto

“Laten we het hebben over de Kerst”, zegt Bert Onderweegs. “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.” Het lijkt, zeker met de huidige temperaturen, nog ver weg. Maar als je iets wilt organiseren, moet je vroeg beginnen. Dat hebben deze Ermelose ondernemers dan ook gedaan.

‘Shit’
“Ondernemers ja, want ik doe het niet alleen!” Onderweegs heeft collega-ondernemers om zich heen verzameld die door corona nauwelijks nog werk hadden. “Gezamenlijk voelden we de ‘shit’, maar we wilden dit omzetten in iets positiefs.” Zo ontstond Let’s talk about X-mas. Het wordt een lokaal kerstpakket, met producten van lokale ondernemers.

Stinkende best
Op tafel staan wc-rollen als promotie. “In maart werd de wc rol het symbool voor 2020”, vertelt horecaondernemer Ruurd Post. Die wc-rol staat nu symbool voor de shit die het veroorzaakt heeft voor kleine ondernemers. “Maar we bekijken het positief en gaan ons stinkende best doen om er iets heel moois van te maken.” Het leuke is ook dat chefkok Omar Dahak (restaurant De Boterlap) hieraan meewerkt. “Hij deelt zijn ‘geheime’ Truffelrisotto-recept”, vult Nero de Boer aan. “Het leuke is dat hij dit middels een video gaat uitleggen en de kneepjes van het vak met iedereen gaat delen.”

Out-of-the-box denken
Het feit dat restaurants werden gesloten en agenda’s leeg raakten, heeft dus ook mooie dingen gebracht. “We kopen alle producten lokaal in. Met als gevolg dat er zo’n 15 lokale ondernemers betrokken zijn bij dit mooie kerstpakket”, aldus Post. Koop Lokaal is een slogan die past bij dit product. “Samen de schouders eronder”, zegt Piet van der Meulen. Hij is met Fence4Events volledig afhankelijk van evenementen. “En die gaan dit jaar niet door.” Van der Meulen heeft daar best wakker van gelegen, maar denkt graag out-of-the-box. Daar vinden deze ondernemers elkaar. Onderweegs: “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat!”

Mooi houden
De ondernemers maken zich sterk voor de Ermelose samenleving. “We hebben een mooi dorp, maar dat willen we ook mooi houden,” zegt Onderweegs. “Er werd superveel georganiseerd en er was, zeker in de zomermaanden van alles te doen. Dat kan alleen als we leuke winkels houden en als we het vooral samen doen!” Hij refereert aan het feit dat sportverenigingen, evenementen, maar ook scholen jaar na jaar een beroep hebben gedaan op de winkeliers in het dorp.

‘Als we nu niets doen…’
“Als we nu niks doen, vallen er een aantal om. Dan heeft dat grote consequenties voor veel evenementen, maar ook voor verenigingen. Denk aan sponsoring. Nu is het moment om in actie te komen. Dat kan door dit prachtige lokale kerstpakket te bestellen. Nu, dan help je ons én de lokale ondernemers waar de producten vandaan komen. Dan hebben we in december allemaal een mooie kerst!”

Al zin in de kerst?
In het kerstpakket zitten allerlei heerlijke ingrediënten die men kan gebruiken voor het recept van chefkok Omar, maar natuurlijk past het ook bij andere gerechten. Ilja Schouten van het Drankenkabinet zorgt voor bijpassende wijnen. Ook zit er van alles in voor een kaasplankje, koffie/ thee en een heerlijk likeurtje. En om dat geheel af te maken doen we er chocoladerepen van Krak bij. Mark Schimmel, ook uit Ermelo maakt de (h)eerlijkste chocolade. Heb jij al zin in de kerst?

De kerstpakketten kosten € 65,- (inc. Btw) winkelwaarde minimaal €90,-

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden