Column Huiswerkbegeleiding Bij de Les in Ermelo: ‘Van groot naar klein’

Nancy-Els de Jonge, Frederiek van der Meer, Nettie Holdermans-Janssen en Joëllen Jagersma.
Foto: bijdeles.nu

Nog even, en dan hebben de jongens en meisjes van de groepen 8 de basisschool afgerond. “Bijna vakantie”, zien ze vast uit naar een zomer van vrije dagen. In september gaan ze naar de middelbare school, dat lijkt nog zó ver weg. Toch zullen de meeste kinderen ernaar uitkijken en het een spannend vooruitzicht vinden. Want hoe zal het gaan? Nancy-Els de Jonge van Huiswerkbegeleiding Bij de Les in Ermelo schreef er onderstaande column over. Zij gunt de brugklassers in spe namelijk in september een goede start!

Van groot naar klein

Wat ben je groot. De grootste van de hele school. Voelt je helemaal thuis. Je kent iedereen een iedereen kent jou.

Straks in september ben je ineens weer klein. De kleinste van de hele school. Natuurlijk wen je snel genoeg. Maak je nieuwe vrienden, ken je snel de weg in het grote gebouw. Ontdek je fijne plekjes waar je je brood op kunt eten en in de pauzes kunt hangen.

Toch komen er zelden meer nieuwe dingen op je af dan in de brugklas. Een nieuwe route naar school. Een nieuwe klas. Een rooster waardoor je elk uur een nieuw lokaal moet zoeken. Nieuwe vakken. Nieuwe docenten. Nieuwe boeken. Magister.

Het is op z’n zachtst gezegd wennen. Hoe fijn zou het zijn om hulp te krijgen van iemand die precies weet wat je lastig vindt. Waarbij je je verhaal kwijt kunt aan het eind van de dag. Die ziet hoe het met je gaat. Die vertrouwd is en altijd aan jouw kant staat. Die je helpt overzicht te krijgen en je uitlegt hoe alles nu echt werkt. Je helpt een goede start te maken waardoor je vol zelfvertrouwen kunt laten zien wat je in je hebt. Een goede start maakt alle verschil in een jaar dat zo voorbij is. Een belangrijk jaar waarin wordt bepaald welk niveau nu echt bij je past en waarin je de basis legt van leren leren.

Wij helpen je te kunnen wat er van je wordt gevraagd. Op een ontspannen manier, zonder stress. We helpen je hoe je het zelf kunt doen. We helpen je als je het lastig is. Leggen uit. Maken samen en voor jou een overzichtelijke planning waardoor je niet hoeft te hollen omdat je nooit echt stilstaat. Thuis hoeft niemand zich zorgen te maken over je. Of je je best wel doet. Daar zorgen wij immers voor. En weet je? Op die manier is leren eigenlijk wel leuk.

Klinkt zo’n goede start u als muziek in de oren? Bel met 06-1254 1744 of stuur een mailtje met uw telefoonnummer naar [email protected], dan bespreken we wat we voor uw kind kunnen betekenen.

www.bijdeles.nu

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden