Hotel Heerlickheijd van Ermelo proost op een nieuwe start na ergste coronaleed

Net als veel andere ondernemers kreeg ook Hotel Heerlickheijd van Ermelo te maken met de verstrekkende gevolgen van de coronacris. Terwijl het hotel onder strenge coronamaatregelen door mocht blijven draaien, moesten de activiteiten van het Beauty & Health Center met het beauty-instituut en welness activiteiten als een sauna en een zwembad, kapsalon Fouzia’s Haarlijn én sporten in de fitnesszaal, gestaakt worden. Vandaag, zaterdag 4 juli, werd een officiële nieuwe start gemaakt met de opening van een compleet vernieuwde fitnesszaal.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Een stap vooruit
Burgemeester André Baars die de vernieuwde fitnesszaal opende door het lint door te knippen, uitte zijn bewondering voor de manier waarop Janette Sybrandy, directrice van Hotel de Heerlickheijd van Ermelo, en haar compagnon Wim Snellaars, het hotel door de moeilijke tijd heen hebben geloodst. Bovendien feliciteerde hij hen met de compleet vernieuwde fitnesszaal die in de geschiedenis van Hotel Heerlickheijd van Ermelo opnieuw een stap vooruit betekent voor de hotelgasten en sportliefhebbers uit Ermelo en omgeving.

Metamorfose
Door de coronacrisis werd het Hotel Heerlickheijd van Ermelo overigens niet cadeau gedaan. Terwijl de fitnessapparatuur van het Italiaans topmerk Panatta ruimschoots op tijd was besteld, bleef de bestelling ‘onderweg steken’ toen de grenzen moesten sluiten om de corona-uitbraak. Maar al liep de metamorfose van de fitnesszaal daardoor maanden vertraging op, het uiteindelijke resultaat wordt des te meer gewaardeerd.

Uitstraling
Wim Snellaars is erg content met de metamorfose die de fitnesszaal een chique uitstraling geeft. Opvallend is de vloer, nieuw gelegd misschien? Integendeel zo blijkt. “Dit is een massieve eiken vloer van 2,6 mm dik die we al 20 jaar hebben. Maar het is een vloer die een mensenleven meegaat. Daarom hebben we de vloer opgeschuurd en opnieuw in de olie gezet.” Een andere blikvanger is de achterste muur met fotobehang van hetzelfde natuurschoon als waar Hotel Heerlickheijd van Ermelo in is gesitueerd. Namelijk een prachtig bostafereel met de zon die door bomen schijnt. Verder is alles opnieuw geschilderd waarbij de kleuren blauwgroen en zwart de boventoon voeren; de kleuren van het hotellogo.

Ongelooflijk
Waar het uiteindelijk allemaal om draait is de nieuwe fitnessapparatuur. “Wat je daarmee kan is ongelooflijk”, kan Wim Snellaars zich er nog over verbazen.  Het gaat om de nieuwste spierversterkende cardio-apparatuur met online entertainment. De loopband bijvoorbeeld laat fitnessmanager Aron Belt zien. Samen met fitnessinstructeur Rayan Nieuwenhuis is hij het gezicht van de fitnesszaal. “Deze loopband is een van de duurste toestellen. Je kan er alles mee. Sporters kunnen thuis hun favoriete routes op een usb-stick zetten en hier op het lcd scherm van de loopband afspelen. Daarnaast heeft de loopband een aansluiting voor de eigen koptelefoon.”

Gebruiksvriendelijk en veilig
Ook heeft de loopband zelf een aantal aansprekende workouts waaruit gekozen kan worden. Maar wie wil kan onder het (hard)lopen ook TV kijken of YouTube. Het gaat om een uiterst gebruiksvriendelijk en veilig apparaat verzekert Aron. “Bovendien zijn wij er altijd bij om onze sporters te begeleiden.”

Open dag
Na de officiële opening was iedereen tot 16.00 uur is welkom om kennis te maken met de mogelijkheden en voordelen van Wellness & Fitnessclub van Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Was jij vandaag verhinderd? Ook op zondag 5 juli, zaterdag 11 juli en zondag 12 juli is er van 11.30 – 16.00 uur open dag.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden