Juwelier Van Dam verhuist van de Enk naar de Stationsstraat 101a in Ermelo

Juwelier Van Dam verhuist van de Enk naar de Stationsstraat 101a.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Juwelier Van Dam gaat binnenkort verhuizen van winkelcentrum de Enk naar de Stationsstraat 101a in Ermelo. Dat zal in de eerste instantie een aparte gewaarwording zijn voor het winkelend publiek. Want zeg je winkelcentrum De Enk in hartje Ermelo, dan zeg je ook Juwelier Van Dam. De Enk 11 is immers al sinds begin jaren 80 het vertrouwde adres van de juwelierswinkel. Over niet al te lange tijd echter, zaterdag 27 juni, sluit Juwelier Van Dam de deuren even om zich op te maken voor de verhuizing. Op zaterdag 1 augustus opent de juwelierswinkel de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Stationsstraat 101a, het monumentale pand tussen Blokker en Livera, eveneens in hartje Ermelo.

“We gaan dus niet weg”, benadrukt eigenaar Herman Oudshoorn met klem, “en we blijven bereikbaar. Maar ik kan alvast zeggen dat we er wat moois van gaan maken!” Belangstellenden kunnen zich alvast gaan verheugen op een schat aan nieuwe spullen. Het woordje ‘schat’ zal trouwens de komende maand nog regelmatig terugkomen. Op welke manier dit gebeurt is nog een verrassing. “Maar het is de moeite waard om ons in de gaten te houden. Want al is de juwelierswinkel er een paar weken niet, er gebeurt van alles!”

Vernieuwen en verjongen
“Het voelt een beetje of ik mijn ouderlijk huis ga verlaten”, blikt Oudshoorn met een zweem van melancholie de juwelierswinkel rond. “Ik ben hier immers begonnen in 1997 en heb de zaak 10 jaar later overgenomen.” Toch was het voor Juwelier Van Dam ook tijd om verder te kijken, oftewel vernieuwen en verjongen. Want hoe je het ook wendt of keert, het huidige pand in winkelcentrum De Enk is gedateerd. “Op de nieuwe locatie zijn we beter in staat onze spullen te beveiligen”, legt Oudshoorn uit, “wat het veiliger maakt voor ons en de klanten.”

Coronaproof
Daarnaast raakt het winkelend publiek niet meer zo betoverd door de prachtige spullen in de etalages als voorheen. “Sinds de HEMA is verbouwd schijnt de zon rechtstreeks in de etalages, waardoor de mensen verblind raken.” Bovendien geeft het nieuwe onderkomen Oudshoorn de gelegenheid in te zetten op prachtige coronaproof winkel, waar hij en zijn team iedereen goed kunnen helpen. Een winkel die weliswaar iets compacter is, maar gaat uitblinken in efficiency en een compleet aanbod.

Rotsvast merk
Juwelier van Dam heeft sinds de opening in mei 1971 in Harderwijk bewezen een rotsvast merk te zijn. Van Harderwijk verhuisde de juwelierswinkel naar Ermelo. Na een tijd te zijn gevestigd aan de Stationsstraat 56, waar nu drogisterij Herba huist, nam de juwelierswinkel begin jaren 80 zijn intrek in het toen nog gloednieuwe winkelcentrum De Enk.

Goud waard
Al die jaren kon de klant rekenen op een team van medewerkers dat letterlijk goud waard is, meent Oudshoorn. Ook in de toekomst verzekert hij. Hoewel Oudshoorn trots is op de ontwikkelingen die zijn bedrijf heeft doorgemaakt op internet, een grote behoefte aan een fysieke winkel blijft. Of het nu gaat om onzekere situaties voor de klant als oorgaatjes schieten, tot feestelijke gelegenheden als het uitzoeken van verlovings- en trouwringen, elke keer helpen Oudshoorn en zijn team hun klanten met de meeste passie.

Een winkel voor iedereen
“Zeker in deze branche gaat het om een persoonlijke benadering”, is de ervaring van Oudshoorn. “Wat dat betreft zijn we een soort volksjuwelier, een winkel voor iedereen”, omschrijft hij het laagdrempelige karakter van de juwelierswinkel dat zo gewaardeerd wordt door de klanten. Wat bovendien ook erg op prijs wordt gesteld is dat Juwelier Van Dam altijd zijn tijd vooruit wil zijn. Zo heeft de juwelierswinkel sinds kort een laserapparaat waarmee alle reparaties in huis kunnen worden verzorgd. “Een zogeheten atelier 2.0”, noemt Oudshoorn het.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden