Comité annuleert Boeldag 2020 om beperkende maatregelen coronavirus

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Zaterdag 5 september 2020 zou de 54e editie van Boeldag Ermelo in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein aan de Groeneweg/hoek Dirk Staalweg plaatsvinden. Voor het eerst in de geschiedenis van het populaire evenement gaat de Boeldag helaas NIET door.

Dit bericht het comité dinsdag 16 juni.

Te onzeker
De maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het 1,5 meter afstand houden, zijn volgens het comité te beperkend en gaan niet samen met een feestelijk en drukbezocht evenement als de Boeldag. Grote evenementen waar veel publiek op afkomt zijn tot 1 september verboden. Wat daarna wordt besloten is nog niet duidelijk, wat een erg onzekere factor is voor het comité. De Boeldag vergt immers veel organisatie waar een groot aantal vrijwilligers bij betrokken zijn. Ook financieel vormt het een te groot risico, stel dat de voorbereidingen wel worden getroffen, maar de Boeldag onverhoopt toch niet door kan gaan.

Alles voor het goede doel
De opbrengst van de Boeldag én de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat wordt elk jaar verdeeld over een groot aantal goede doelen. Daarnaast gaat een groot deel van de opbrengst naar de gezamenlijke kerken en het Hospice in Ermelo.

Kringloopwinkel wel open
De Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30 is wel open en coronaproof gemaakt.

De aangepaste openingstijden zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 13.30 – 16.30 uur
  • zaterdag van 9.30 – 12.30 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden