Oosterhoff Poolen Ermelo scoort met gezonde en schone lucht in nieuw onderkomen Tempel Optometrie & Audiologie

Roel Oosterhoff en Arie Tempel.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Schone en gezonde lucht in binnenruimtes is nog nooit zo actueel geweest als tijdens de huidige coronacrisis. Ook Oosterhoff Poolen installatietechniek aan het Jagerserf 21 op Industrieterrein Veldzicht in Ermelo, ziet de vraag naar een goed ventilatiesysteem toenemen. Zo verzorgde het installatiebedrijf het loodgieterswerk én het luchtbehandelingssysteem in het nieuwe onderkomen van Tempel Optometrie & Audiologie aan de Stationsstraat 141, op een steenworp afstand van het treinstation.

‘Ventileren is zó belangrijk’
Eigenaar Arie Tempel: “Toen dit pand verbouwd moest worden stond voor mij voorop dat ik er schone lucht wilde hebben. Dat helpt om mensen gezond te houden. Inmiddels weten we immers dat ventileren zó belangrijk is. Mensen raken namelijk eerder besmet met virussen in slecht geventileerde ruimtes. Nu met het coronavirus ben ik helemaal blij dat we voor een goed ventilatiesysteem hebben gekozen.”

‘Echt leuk om te doen’
“Dit soort projecten zijn vooral nu, echt leuk om te doen”, vindt Roel Oosterhoff van Oosterhoff Poolen installatietechniek. Eigenlijk werd hetzelfde ‘kunstje opgevoerd’ als bij het nieuwbouwproject De Driespong, het gebied gelegen tussen de Strijlandweg, Oude Telgterweg en Hamburgerweg. Oosterhoff Poolen installatietechniek nam de installaties voor verwarming en ventilatie voor de rekening van de 47 koopwoningen.

In het groot uitgevoerd
“Dat was per woning als het ware in het klein”, legt Roel Oosterhoff uit. “In het nieuwe onderkomen van Tempel hebben we dit in het groot uitgevoerd.” Het ventilatiesysteem dat Oosterhoff Poolen installatietechniek bij Tempel verzorgde betreft de zogenaamde balansventilatie installatie, een kanalenstelsel in het pand met afzuigventielen en een mechanische ventilatie unit. Het systeem voert evenveel lucht aan van buiten als af van binnen. Op die manier zijn het personeel en de klanten verzekerd van gezonde en schone lucht in de winkel en overige ruimtes. Het systeem heeft bovendien een WTW (warmte terugwin unit) voor het besparen van energie, doordat koude lucht van buiten wordt opgewarmd met de warmte van de afgevoerde lucht.

‘Eén grote betonnen lege bak’
In het pand aan de Stationsstraat 141 waar Tempel op 26 mei de deuren van opende, huisde jarenlang Buxus, de winkel voor woninginrichting en accessoires van Niesje Last. Ook BP Keukens was er een tijdje gevestigd. Voordat Tempel het pand betrok vond er een ware metamorfose plaats. “Eigenlijk”, vertelt Arie Tempel, “was het één grote betonnen lege bak, met hier en daar een wandje.”

Brillenwinkel voor kinderen
Er is rigoureus verbouwd. Wat van een afstandje meteen opvalt is de ‘koninklijke’ entree en de ruime moderne ingerichte winkel met meetruimtes, goed voor 350 vierkante meter. De trap naar beneden leidt naar minstens een zo’n grote oppervlakte. Daar dienen diverse kamers als kantoor, kantine tot lenzeninstructieruimte. Een kamer van 60 vierkante meter wordt de komende tijd omgetoverd tot een brillenwinkel voor kinderen met een eigen ingang. “Morgen komt ons logo op de gevel”, aldus Arie Tempel.

Tempel Optometrie & Audiologie was sinds begin zestiger jaren gevestigd aan de Stationsstraat 63, en is 26 mei verhuisd naar de Stationsstraat 141.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden