Burg Bieren Ermelo overtreft zichzelf met concept Bier & Bed

Vrijwel iedereen weet wat voor een creatieve en vindingrijke ondernemers Jan en Tineke van Wilgenburg van Burg Bieren Ermelo aan de Putterweg 43-45 zijn. Vader en dochter overtreffen zichzelf met hun nieuwste concept: Bier & Bed.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Eerste slapers al gehad
“We hebben de eerste slapers al gehad”, vertelt Tineke. “Dit was een stel uit Amsterdam dat hier naartoe kwam fietsen om even op de Veluwe te verblijven, en van onze lekkere biertjes wilde genieten. Weliswaar uit de bierwinkel, want het café mocht toen nog niet open.” Net als iedereen die de deur opent naar het compleet opgeknapte appartement van een blok van 4 appartementen achter Café de Hazeburg, moet ook de mond van het stel opengevallen zijn van opperste verbazing.

Bierbeleving
Alleen de naam van het appartement getuigt al van de nodige vindingrijkheid: Bier & Bed Veluws Blond. Waarmee Jan en Tineke de lijn doorzetten van de bierbeleving. De kenmerken van het gerstenat zijn doorgevoerd in de inrichting van het appartement. Wandgroot wuiven de gerstehalmen in de kamer/keuken de gasten tegemoet. Ronduit subtiel sluiten de kleuren van het dekbedovertrek daar naadloos bij aan. Ook de vorm van de verlichting die de vorm heeft van Hop-bellen is zo knap gevonden. Gecompleteerd met het juiste meubilair en een sfeervol toegepast kleurenpalet is het appartement een niet alledaagse en welkome variant op de mogelijkheden om te overnachten in Ermelo.

Luxe
Het appartement heeft daarnaast een luxe uitgeruste keuken met oven, magnetron, keramische kookplaat, koelkast, espressomachine tot vaatwasser, een ruime entree met een modern toilet en een zeer eigentijdse badkamer met regendouche en wasbak. Ook hebben de gasten buiten een eigen zitje om er te ontbijten, of na een enerverende dag te genieten van de late middagzon en een biertje. De plek is met een schutting afgescheiden van de bedrijvigheid van de bierwinkel en het café, en opgefleurd met kleurrijke hangplanten.

Bier & Bed Veluws Bruun
Inmiddels zijn Jan en Tineke druk met het opknappen van een tweede appartement voor Bier & Bed. Deze krijgt de klinkende naam Bier & Bed Veluws Bruun, en wordt ook volgens deze kenmerken ingericht.

  • Bier & Bed geschikt voor 2 personen. Eventueel kunnen er 2 personen extra overnachten op de luxe bankbed. Reserveren? Ga naar burgbieren.nl/b-en-b-ermelo/

Café Hazeburg en terrassen weer open
Ondertussen maakt Burg Bieren zich ook op voor de opening van Café Hazeburg en het terras. “Gelukkig hebben wij rondom het café zoveel ruimte dat wij goed de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen.” Daarnaast zijn de terrasgedeelten overkapt, stel dat het nat weer wordt. Ook hangen er fleurige planten, staat op elke tafel een bierblikje met een geinig plantje erin, en branden ’s avonds de lampjes. Ook in het café zelf is er voldoende ruimte voor de 1,5 meter afstandsregel. De komende tijd is Café De Hazeburg vooralsnog geopend van 15.00 – 22.00 uur, op zaterdag vanaf 12.00 uur. Ook een plekje op het terras moet voorlopig gereserveerd worden.

Feestje
Tineke is blij dat het café weer open mag. “Gelukkig hebben wij de bierwinkel nog, en die draait erg goed. Kennelijk willen mensen er thuis toch een feestje van maken zolang de horeca dicht is.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden