Restaria De Vos Ermelo bijna klaar voor opening volgens 1,5 meter-regel

Henk Lubbersen.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het vraagt met de 1,5 meter afstandsregel de nodige inventiviteit, creativiteit en passen en meten voor de horeca die op pinkstermaandag 1 juni vanaf 12.00 uur het restaurant en terras weer open mogen gooien voor gasten. “Eigenlijk vind ik het best wel spannend”, erkent Henk Lubbersen, uitbater van Restaria De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo. “Maar ik reken op een stuk eigen verantwoordelijkheid van de gasten.”

Gasten mogen aanschuiven aan een tafel en op 1,5 meter afstand van elkaar, uitgezonderd mensen van hetzelfde huishouden.

Druk met herinrichten
Henk is deze dagen druk met het herinrichten van zijn Restaria en terras. Ondertussen stapt er regelmatig iemand binnen voor een ijsje tot een patatje. Want voor fietsers die met dit mooie massaal op het rijwiel stappen, ligt Restaria prachtig op de route.

Een meter of 2
Henk overziet het restaurant en het terras om in te schatten hoe hij en zijn personeel zich aan de 1,5 meter afstandsregel om zo ieders gezondheid zo goed mogelijk te waarborgen. “Als ik alle tafeltjes een meter of 2 uit elkaar zet, moet het wel lukken.” Omgerekend kan Restaria De Vos op beide terrassen 10 tafels voor 4 personen kwijt, binnen 6 stuks en in het café 6.

‘Kroegbeleving’
Voor het terras geldt geen maximum voor het aantal gasten, en liefhebbers hoeven niet te reserveren. Dus vol is vol. In het restaurant mogen maximaal 30 gasten verblijven, wel via reservering. Het café van Restaria De Vos, ’t Vosje in de volksmond, is een ander verhaal. Aan de bar zitten is niet toegestaan volgens Henk. Vandaar dat hier tafeltjes worden geplaatst. Hij rekent uit dat er ongeveer plek is voor een man of 12. Omdat het hiermee niet gaat om de echte ‘kroegbeleving’, zijn de openingstijden voorlopig gelijk aan die van Restaria De Vos.

‘Sommigen hebben niks’
Ook voor Henk was het erg slikken dat de horeca op zondag 15 maart werd gesommeerd de deuren te sluiten. “Maar gelukkig konden we met het bezorgen en afhalen door blijven draaien. Natuurlijk scheelt het omzet ten opzichte van de normale situatie, maar sommige ondernemers hebben niks.”

‘Fantastisch’
Henk is erg blij dat het bezorgen en afhalen liep als een speer. “De mensen hebben ons echt de afgelopen periode er doorheen geholpen. Er waren zelfs mensen bij die, om ons te steunen, elke week wat bij ons bestelden, fantastisch! Ik heb er zelfs ook nieuwe klanten bij.”

3-gangen keuzemenu voor 15,95
Restaria De Vos blijft met het bezorgen en afhalen doorgaan, ook van het 3-gangen keuzemenu voor 15,95. “Ik kan me namelijk voorstellen dat nog niet iedereen staat te trappelen om horecagelegenheden te bezoeken, en toch thuis even lekker willen eten, zonder zelf te hoeven koken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden