Pinokkio trakteert bewoners en personeel woonzorgcentra Ermelo op gratis kroket

Tannie Dooijewaard bij woonzorgcentrum de IJsvogel.
Tannie Dooijewaard bij woonzorgcentrum de IJsvogel.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Cafetaria Pinokkio aan de Stationsstraat 48 trakteert bewoners en personeel van de woonzorgcentra in Ermelo op een gratis kroket. Eigenaar Tannie Dooijewaard brengt de warme hap zelf bij de centra langs, op gepaste afstand natuurlijk, bij de voordeur!

Het gaat om woonzorgcentra Kroondomein, de IJsvogel, de Herbergier, de Amaniet en de Arcade.

Heftig
Tannie vindt het erg heftig wat het coronavirus voor verstrekkende gevolgen heeft voor iedereen. Ook voor haar eigen toko’s. Zo zijn CafĂ© Binnen en Dok 48 sinds afgelopen zondag gesloten, net als alle andere horecagelegenheden. “Maar met Pinokkio mogen we nog wel wat, al zijn we super voorzichtig. Men mag hier alleen komen afhalen, en maar met een beperkt aantal mensen tegelijk.”

Met veel plezier
Tannie mist echter haar klantjes van de woonzorgcentra die regelmatig een kroketje kwamen halen. Bovendien heeft ze met name iets met woonzorgcentrum de Amaniet in wijk Oost. Haar oma heeft er namelijk met veel plezier gewoond. Zij is inmiddels overleden op 92-jarige leeftijd.

Iets terugdoen
“Daarom willen wij van Pinokkio eens iets terugdoen. Als de mensen niet bij ons kunnen komen, gaan wij naar ze toe. Hoe mooi is het immers om een glimlach op het gezicht van de oudjes te toveren.”

Foto: Grietje-Akke de Haas
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen