De Zaak van Ermelo spaart oud ijzer voor Tabitha Nederland

Anna, Frieda en Jeroen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Heb jij nog oud ijzer liggen? Of het nu stoelpoten zijn, koekblikken, fluitketels, kookpannen, wasbakken, velgen, archiefkasten tot ontmantelde fietsen. Lever het in bij De Zaak van Ermelo en steun het goede doel. De kringloopwinkel aan de Herderlaan 12 spaart namelijk tot eind maart oud ijzer op voor Tabitha Nederland. En hoe meer oud ijzer, hoe hoger de opbrengst voor kwetsbare weeskinderen en ouderen in Bulgarije.

Ga voor alle informatie over hoe de opbrengst wordt besteed naar Tabitha Nederland

Anne en Jeroen Leeflang
Tabitha Nederland steunt op haar beurt stichting Tabitha Bulgaria, waardoor deze in verschillende gebieden weeskinderen en ouderen kan helpen. Tabitha Nederland is mede verantwoordelijk voor het ondersteunen in levensonderhoud van ongeveer 500 kinderen en 100 ouderen, die er anders alleen voor zouden staan. Stichting Tabitha Bulgaria is wat grootte van hulporganisatie betreft vergelijkbaar met Unicef, vertellen Anne en Jeroen Leeflang.

Sinds 1999
Zij vormen samen met nog 3 personen het bestuur van Tabitha Nederland, dat zich sinds 1999 inzet voor weeskinderen en ouderen in Bulgarije. In de beginperiode overigens onder de naam Help Tabitha, als diaconaal project van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) in Putten. Toen de GKV aangaf na zo veel jaren een ander project te willen steunen werd Tabitha Nederland in het leven geroepen.

Werkvakantie
Anne en Jeroen voelen zich samen met de overige bestuursleden erg betrokken bij de weeskinderen en ouderen in Bulgarije. Zo wordt er elk jaar een werkvakantie van 2 weken naar het dorpje Roman in Bulgarije georganiseerd voor jongeren onder begeleiding van volwassenen om te helpen in een weeshuis.

Beursvloer Ermelo
Tabitha Nederland zetelt in Putten en kwam door Beursvloer Ermelo in contact met Frieda van Bruggen van De Zaak van Ermelo. Op Beursvloer Ermelo, een initiatief van Welzijn Ermelo, proberen bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties met gesloten beurs iets voor elkaar te betekenen.

Bulgaars brood
Een tegenprestatie bieden aan De Zaak van Ermelo was nog wel even ‘een dingetje’, lachen Frieda, Anne en Jeroen. Tot ze op het lumineuze idee kwamen een heus Bulgaars brood voor de medewerkers van De Zaak van Ermelo te bakken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden