Veluwse Architecten presenteert plannen voor nieuwbouw kinderdagcentrum aan Arendlaan in Ermelo

Foto: Veluwse Architecten

Er zijn plannen voor een nieuw te bouwen kinderdagcentrum met dienstwoning aan de Arendlaan 36 in Ermelo, de locatie tegenover OBS De Arendshorst. Hoewel de plannen nog in een heel pril stadium verkeren, informeerde Veluwse Architecten met een inloopbijeenkomst op het kantoor aan de Stationsstraat 36a alvast belangstellende omwonenden en raadsleden. 

Mede-eigenaar Erik Verhoef zet namelijk in op communicatie met de omwonenden in een vroeg stadium, zodat zij op de hoogte zijn van de plannen en er eventueel op kunnen reageren. Veluwse Architecten begeleidt namelijk de realisatie van het kinderdagcentrum waar ook een functieverandering voor nodig is.

Sloopmeters gevonden
De eigenaar van het perceel en de opstallen zou al geruime tijd plannen hebben voor een nieuw te bouwen kinderdagcentrum. Die mogelijkheid biedt zich nu aan omdat de functieverandering naar maatschappelijk mogelijk is doordat gewenste sloopmeters zijn ontstaan met oude agrarische opstallen aan de Buitenbrinkweg. Nu het college van burgemeester en wethouders hierover een positief advies heeft afgegeven kan de procedure van start gaan.

Beertje Puk
Op het ruime perceel staat volgens Verhoef nu een woning waarin onder meer het kantoor van Kinderdagcentrum Beertje Puk is gevestigd. De bijbehorende oude schuur herbergt onder meer opslag en op het grasveld wordt regelmatig gespeeld door kinderen.

Inrit opschuiven
Hoe het nieuwe kinderdagcentrum eruit komt te zien staat nog niet vast, maar de oppervlakte zal ongeveer 250 vierkante meter bedragen. Wat wel wordt voorgesteld is de huidige inrit een eindje op te schuiven richting de rotonde Arendlaan/Telgterweg/Oude Nijkerkerweg. Dit betreft een zandweg die dan zou moeten worden opgewaardeerd. Via deze inrit kan het personeel met hun vervoer het kinderdagcentrum bereiken en ouders kunnen hun kinderen afleveren.

Zorgen om uitzicht
Dit laatste baarde een mevrouw die er schuin tegenover woont zorgen. Ze vreest dat haar uitzicht op de landerijen deels wordt bedorven door bebouwing en geparkeerde auto’s. Ook is zij bang voor toenemende drukte van verkeer, door ouders die hun kinderen in de vroege ochtend komen brengen en aan het eind van de dag weer komen ophalen.

Schetsontwerp
Veluwse Architecten neemt alle reacties van omwonenden mee in het vervolgproces. De eerstvolgende stap is het maken van een schetsontwerp. De complete procedure die moet worden doorlopen kost de nodige tijd volgens Verhoef. Hij verwacht rond de zomer van 2021 meer duidelijkheid te kunnen geven.

Veluwse Architecten

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden