Smurfit Kappa Hexacomb in Ermelo organiseert Event om personeel te werven

Foto: Smurfit Kappa Hexacomb

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan als Machine Operator of Productiemedewerker bij een leuk en solide bedrijf met een prettige werksfeer dat een fantastisch duurzaam product maakt? Maak dan kennis met je mogelijke baan tijdens het Recruitment Event op donderdag 13 februari 2020 van 19.00 – 22.00 bij Smurfit Kappa Hexacomb aan de Herderlaan 4 in Ermelo.

Tijdens het Recruitment Event maken belangstellenden voor een baan kennis met verschillende verantwoordelijke mensen binnen het bedrijf, die hen alle ins en outs vertellen over het werk in de fabriek. Een één-op-één kort kennismakingsgesprek vormt de basis voor eventuele vervolgstappen. Graag aanmelden via [email protected]

Al 70 jaar toonaangevend
Het Ermelose bedrijf is toonaangevend op het gebied van verpakkingen van honingraatkarton en viert in juni dit jaar het 70-jarige bestaan. In juni 1950 opende het bedrijf op de huidige locatie de deuren onder de naam Besin, licht Sabine Lagerwij, HR Business Partner bij Smurfit Kappa Hexacomb, toe. “We hebben nog een luchtfoto met daarop het woonhuis en 3 loodsen erachter, eromheen was alleen maar heidelandschap.” Tegenwoordig beslaat het bedrijf een stuk terrein op industrieterrein Kerkdennen van de Herderlaan tot aan de Oude Telgterweg.

Hexacomb
Na verloop van tijd werd de bedrijfsnaam Besin gewijzigd in Hexacomb. Sabine: “Dit staat voor honingraatkarton, en dat is precies wat we hier maken.” In 2015 werd Hexacomb onderdeel van Smurfit Kappa, een wereldleider in papieren verpakkingsoplossingen die met 46.000 medewerkers op 350 productielocaties actief is in 35 landen. Met een vestiging in Frankrijk en Spanje vormt Hexacomb een cluster.

Strategische zet
Als Hexacomb onderdeel worden van Smurfit Kappa was destijds een strategische zet legt Sabine uit. “Wij zijn namelijk de enige fabriek die verpakkingen van honingraatkarton maakt; de overige productielocaties van Smurfit Kappa maken verpakkingen van golfkarton. In die zin is wat wij hier doen bij Hexacomb een goede aanvulling op hun activiteiten.”

In de lift
De interesse voor en de verkoop van verpakkingen van honingraatkarton zit in de lift weet Sabine. Wat alles te maken heeft met de huidige eisen en idealen op het gebied van natuur en milieu. Veel bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van hun verpakkingen. Met honingraatkarton snijdt het mes aan twee kanten: omdat het van papier is gemaakt, is het van zichzelf een duurzaam materiaal uit een hernieuwbare bron. Wanneer het bovendien als vulmateriaal in een kartonnen doos gebruikt wordt, kan de gehele verpakking in één keer bij het oud papier gerecycled worden.

Afwisselend werk
Bovendien valt (bijna) alles te maken van honingraatkarton. Dit maakt het werk van Machine Operator of Productiemedewerker bij Smurfit Kappa Hexacomb zo afwisselend, denkt Sabine. “Wij maken hier geen standaardproducten, maar producten op maat voor onze klanten.” Ook vrouwen zijn welkom bij het Recruitment Event. “Op zich is een baan als Machine Operator of Productiemedewerker lichamelijk geen zwaar werk. Wij hebben hier dan ook behoorlijk wat vrouwen werken.”

Leeftijd geen punt
De leeftijd van nieuwe collega(s) is op zich geen punt zegt Sabine. “Ook 55-plussers kunnen hier komen werken. Als bedrijf gaat het ons er namelijk om dat je goed bent in je werk, wat je meebrengt, wie je bent en wat je wil of kan. Voor iemand die gemotiveerd is en ambitie heeft zijn er zeker doorgroeimogelijkheden.”

Voorwaarden
Voor zowel de functie van Machine Operator of Productiemedewerker is het hebben van ervaring in een productieomgeving gewenst. Voor belangstellenden voor de functie van Machine Operator wordt technisch inzicht gevraagd. Dit vanwege de verantwoordelijkheid voor een machine tijdens de duur van de dienst. Basiskennis van de Nederlandse taal is vereist met het oog op de veiligheid in de fabriek. Daarnaast verzorgt Smurfit Kappa Hexacomb interne opleidingen voor zijn medewerkers.

3-ploegendienst
Smurfit Kappa Hexacomb produceert continue van maandag 5.00 uur tot en met vrijdag 22.00 uur. Machine Operators en Productiemedewerkers werken dan ook in 3-ploegendienst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden