Eindejaarsverkoop boeken Boeldag Ermelo reikt cheques uit

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanmiddag, zaterdag 18 januari, werd een klein feestje gevierd in de nagenoeg compleet vernieuwde Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30. De opbrengst van de eindejaarsverkoop van boeken van de Boeldag Ermelo werd namelijk met symbolische cheques overhandigd aan de Voedselbank Ermelo en de projectgroep Armenië.

Voedselbank
Gijs van Norden nam namens de Voedselbank een cheque van 1000 euro in ontvangst. Hij was erg verguld met het riante bedrag. “De Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten huist namelijk gratis in een pand waarvan Betecom BV Beveiliging de eigenaar is. De inventaris komt wel voor onze rekening. Vandaar dat we het geld goed kunnen gebruiken.”

Projectgroep Armenië
De projectgroep Armenië van de Hervormde Oude Kerk in Ermelo, kreeg maar liefst 2000 euro. De cheque werd dankbaar in ontvangst genomen door Wilma Knoppersen en Arie van Buuren. Het geld wordt namelijk op de spaarrekening gezet om te bewaren tot de volgende werkvakantie naar Armenië via Mission Possible Klik HIER voor het verslag van de werkvakantie in oktober 2019.

Waardering
Bij de uitreiking waren ook Dick Hoogenboom, Piet Veulings en dominee Peter Verbaan namens Boeldag Ermelo/Kringloopwinkel Ermelo aanwezig. Verbaan zei het fenomeen van een grote verkoop van alle boeken van de Boeldag enorm te waarderen. “Het is wat dat betreft een voortdurend proces van recyclen. Daar is onze Kringloopwinkel dan ook voor. Daarnaast geeft een dergelijke boekenverkoop veel reuring en brengt het ook nog wat op voor goede doelen.

Onbetaalbaar
Voor de grote boekenverkoop is ook heel veel werk verzet. Wat betekent dat je met zijn allen iets moois neerzet. Want je maakt contact met elkaar en hebt goede gesprekken. En dat is nu juist iets wat onbetaalbaar is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen