Stichtingen dolblij met elk 500 euro van De Zaak van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Scoutingvereniging Alexandergroep in Ermelo, Stichting Grensverleggende Talenten in Putten en Dierencentrum de Ark in Harderwijk hebben vanmiddag, donderdag 9 januari, elk een cheque ontvangen van 500 euro. Mede-eigenaar Ron van Bruggen van De Zaak van Ermelo reikte symbolisch de cheques uit.

De vertegenwoordigers van de stichtingen zijn dolblij met het bedrag, want stuk voor stuk kunnen ze het geld heel goed gebruiken.

Alexandergroep
Zo vertelde Karin Blomjous van Alexandergroep dat het huidige onderkomen aan de Watervalweg, tegenover csv Dindoa, hoognodig aan vervanging toe is. Voor de nieuwbouw moet de Alexandergroep heel diep in de buidel tasten; het gaat om maar liefst 200.000 á 250.000 euro. Het bestuur beraadt zich inmiddels op acties om het bedrag op te brengen.

Stichting Grensverleggende Talenten
Ook de kantine van de boerderij van Stichting Grensverleggende Talenten is aan een verbouwing toe vertelden Wim en Jacqueline van den Brink. “Wat dat betreft is de kantine helemaal gedateerd.” In augustus 2019 vierde Stichting Grensverleggende Talenten nog het 15-jarige bestaan.

Dierencentrum de Ark
Daphne van Duivenboden van Dierencentrum de Ark: ‘Wij kunnen het geld altijd goed gebruiken voor onder meer de gezondheid van de dieren en het voer.” Ze was zeer verrast toen ze de uitnodiging kreeg om een cheque van 500 euro in ontvangst te nemen. “Ik wist helemaal niets van de actie van De Zaak van Ermelo.

‘Kerstwensboom’
De Zaak van Ermelo, de kringloopwinkel aan de Herderlaan 12 in Ermelo, introduceerde namelijk in november 2019 de ‘De Goede Doelen Boom’, onder de noemer ‘De Zaak van Ermelo doneert’. Vanaf 25 november mochten klanten een kaartje invullen met de bijbehorende kerstgedachte en hangen in de ‘Kerstwensboom’, mét de naam van een sociaal-maatschappelijk doel in Ermelo, Putten of Harderwijk. Per gemeente zou één goed doel gekozen worden met de meeste stemmen.

Geld over
“We hadden vorig jaar geld over”, verklaarde Ron van Bruggen het gulle gebaar. “Uiteindelijk zijn wij als De Zaak van Ermelo een stichting die niet op winst is gebaseerd.” Ruim 120 klanten hadden een kaartje ingevuld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden