AIC uit Harderwijk wint in Ermelo de Linnaeusonderscheiding 2019

Foto: Grietje-Akke de Haas

AIC dat staat voor Aannemers Inkoop Centrale B.V., een technische groothandel in bouwmachines, bouwmaterieel en containertechniek in Harderwijk heeft de Linnaeusonderscheiding 2019 gewonnen. De onderscheiding werd vandaag, donderdag 9 januari uitgereikt door juryvoorzitter Dick van Hemmen, tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW VeluweVallei, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk die samenwerken in Economic Board Noord-Veluwe. Het jaarlijks proosten op een zakelijk nieuw jaar vond plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo.

Een enorme eer
Eigenaren van AIC, Job en Iris van der Sterre, toonden zich compleet verrast door de onderscheiding die al voor de 22e keer werd uitgereikt. “We vinden deze toekenning echt een enorme eer.” Broer en zus bedankten onder meer diegene die hun bedrijf voor de onderscheiding had voorgedragen, hun personeel, familie en vooral hun ouders die in 1956 het fundament hebben gelegd voor het familiebedrijf.

Fitnessruimte
AIC is gekozen uit 20 nominaties. Omdat zo gaf de juryvoorzitter aan, het aan alle criteria voldeed om voor de Linnaeusonderscheiding in aanmerking te komen. Zo staat het bedrijf midden in de samenleving, staan er sociaal maatschappelijke ondernemers aan het roer, weet het bedrijf innovatie en duurzaamheid uitmuntend te combineren en investeert het in zijn personeel door bijvoorbeeld het realiseren van een fitnessruimte.

Geldprijs
Bij de onderscheiding hoort een geldprijs van 500 euro die voor een goed doel bestemd is. Job en iris doneren het bedrag aan Herbergier in Ermelo waar mensen wonen met geheugenproblemen. “Wij hebben hele goede ervaringen met Herbergier Ermelo”, verklaarden broer en zus.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden