‘Nooit meer dik’ met behulp van boek geschreven door Olav Pranger uit Ermelo

Olav Pranger.
Foto: Grietje-Akke de Haas

In ‘Nooit meer dik’ deelt Olav Pranger zijn unieke visie op afvallen. De titel had ook in de overtreffende trap kunnen zijn: ‘Ik kies ervoor slank te zijn’. Want afvallen en op gewicht blijven zo leest de rode draad van het boek, is een keuze en vergt focus. Ofwel de bereidheid tot een definitieve verandering van je mindset. Met als ultieme beloning een mooier en gelukkiger leven zegt Olav. “Ik heb het boek geschreven voor hen die dik zijn als een obstakel ervaren.”

Tussen 6 planken
Het zoveelste dieetboek dat op de markt verschijnt? Beslist niet, benadrukt Olav. Gaat afvallen met het boek vanzelf? Ook niet. “Niets gaat vanzelf, van de lezer wordt verwacht dat die actie onderneemt. Wat dat betreft is er maar één manier om af te slanken zonder dat je er iets voor hoeft te doen; en dat is tussen 6 planken.”

Vretende, zuipende en gamende vriend
Olav vatte het plan om het boek te schrijven omdat hij in 80 á 90 procent van de ‘dieetboeken’ mist hoe iemand zijn mindset kan veranderen. De essentie van een levenslange strijd met eten ligt namelijk veel dieper volgens Olav, Hij kan het weten, want hij worstelde zelf jarenlang met een eetverslaving. Olav is open en eerlijk in het boek, en spaart zichzelf niet als hij terugverwijst naar zijn indrukwekkende carrière als vretende, zuipende en gamende vriend van iedereen.

‘Lyfestyle Change’ werkt
Wellicht inspireert en motiveert juist de combinatie van zijn eigen ervaringen, de ‘tips en tricks’ en onderbouwing in het boek, veel mensen nu eens en voor altijd het roer om te gooien. Olav is zelfs immers het levende bewijs dat zijn ‘Lyfestyle Change’ werkt. De omslag van zijn boek is wat dat betreft zijn visitekaartje.

Balans is zoek
Tegenwoordig is eten niet meer waar het oorspronkelijk voor is bedoeld, meent Olav. “De balans tussen in een behoefte voorzien en genieten is zoek. Eten wordt gezien als beloning of om emoties weg te eten.” Maar hoe valt deze balans te herstellen?

Bourgondiër of atleet?
Een kwestie van bewust keuzes voor jezelf maken, geeft Olav aan. “Ontwikkel een nieuwe identiteit die beter bij je past. Vraag jezelf af of je wilt denken als een Bourgondiër of als een atleet? Overgewicht kan mensen immers zo beperken, zowel fysiek als mentaal. Het heeft impact op alles.”

‘Aha-momentjes’
Het boek telt 200 pagina’s en leest lekker weg. Het zit vol ‘aha-momentjes’, is duidelijk en logisch van opzet, waarbij de welbekende spiegel de lezer bewust wil maken van zijn of haar patronen en valkuilen. Tevens is het een laagdrempelig doeboek met een effectief programma van 20 weken voorzien van workouts en gezonde recepten. Want afvallen en op een gezond gewicht blijven is volgens Olav een combinatie van bewegen én een goed voedingspatroon om je fit en gezond te voelen.

Over Olav
Olav Pranger uit Ermelo heeft zich verdiept in de gezondheidsleer en personal training en is nu eigenaar van twee succesvolle leefstijlcentra. ‘Nooit meer dik’ is zijn debuut als auteur.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden