The Travel Club Ermelo verwerkelijkt jouw ultieme safariwens

Beleef nu het ultieme safarigevoel met The Travel Club Ermelo. Wie namelijk eenmaal met de allround reisorganisatie op safari is geweest, vindt daarna de dierentuin ‘een kinderboerderij’. Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur van The Travel Club Ermelo, reisde onlangs af naar Tanzania voor een privé-safari van 10 dagen. “Het is zó mooi en zó uniek om al het wild in het echt te zien. Tanzania is dan ook één van de mooiste safarilanden ter wereld.”

Met fotoreeks.

Beroemde wildparken
De privé-safari bracht Therèse naar de beroemde wildparken Serengeti met zijn eindeloze savannes, de Ngorongoro krater die bijna synoniem is aan een wildtheater en het Tarangire National Park met zijn vele olifanten en gigantische baobabbomen. Wildparken waar jij als toerist gast bent, want de talrijke diersoorten waaronder de Big Five maken er, als het aan de rangers ligt, de dienst uit. Met als doel hun natuurlijke leefomgeving en de wildpopulatie in stand te houden. Een leefomgeving trouwens die beroemd is om zijn de schitterende natuur, mooie landschappen en bijzondere begroeiing.

‘Echt een cadeautje’
Bijzonder onderdeel van de natuurlijke cyclus is bijvoorbeeld de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s die vanuit de Masai Mara (Kenia) trekken naar de Serengeti en zich verspreiden over de vlaktes. Afhankelijk van het seizoen trekt het wild van park naar park om aan hun ‘kostje’ te komen. Therèse: “Zo heeft ons reisgezelschap gezien hoe een grote kudde de rivier naderde; steekt er eentje over, dan volgt de rest. Dat was fantastisch en heel indrukwekkend om te zien; echt een cadeautje, want de garantie om zoiets mee te maken heb je niet.”

Onderdeel van de wildernis worden
Met een game drive waarbij ze in een open of half open jeep als het ware onderdeel werden van de wildernis, spotte Therèse heel veel wilde dieren. Van leeuwen, nijlpaarden, olifanten, tijgers, zebra’s, de meest bijzondere vogels, giraffen, neushoorns, hyena’s tot luipaarden. “Het is zó fantastisch om deze dieren in het echt te zien. De natuur op zijn mooist. Maar de natuur op zijn wreedst hebben we ook meegemaakt. Zoals die keer dat een krokodil zo onder de neus van zijn moeder razendsnel een jong zebraatje pakt.”

Verblijven op bijzonder locaties
Wat volgens Therèse de safari ook zo uniek maakt is het verblijven op bijzondere locaties. Zo is het vanuit een comfortabele tent écht genieten van de prachtige uitzichten, aangenaam verpozen in een luxe lodge met alle comfort zoals een zwembad tot het niet alledaagse verblijf in een gerieflijk ingerichte safaritent gebouwd op een rotspartij en deels op palen.

Midden tussen de olifanten
Een geweldige ervaring vond Therèse de overnachting in een lodge gebouwd op palen, midden tussen de olifanten. “Althans, het is hun leefgebied, en daar heb jij je aan te passen. Zo hebben wij wel eens een half uur moeten wachten om in onze lodge te kunnen komen omdat er net op dat moment een olifant dicht in de buurt was.”

Verschillende mogelijkheden
De safari-trips van The Travel Club Ermelo naar safariland Tanzania zijn verschillend van verblijfsduur. Therèse informeert heel graag over de mogelijkheden die worden afgestemd op jouw wensen. Bovendien kan een safari worden gecombineerd met een strandvakantie naar de in de buurt liggende tropische oorden, zoals het Zanzibar, Mauritius of de Seychellen.

Therèse tipt
Therèse tipt: “Wil jij op safari, boek dan vroeg, want het aanbod van de verblijven is beperkt. Je treft er namelijk geen omgeving aan met een keur aan hotels met veel kamers. Wil je de mooiste safari beleven, boek dan een jaar van tevoren voor de meeste keuze.”

Allround in de reisbranche
Therèse van Eck is door haar jarenlange ervaring in alle opzichten allround in de reisbranche. Zij is 26 jaar werkzaam in de reisbranche en was op 1 november 2019 al 11 jaar een begrip in Ermelo als zelfstandig reisadviseur. Daarnaast is Therèse Amerika-, New York en een officieel erkend cruise-specialist.

Leuke tips en nieuwtjes
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips en nieuwtjes van The Travel Club Ermelo? Like dan ook de Facebookpagina
Voor meer informatie: Therèse van Eck, [email protected] of telefonisch: 06-52427742.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden