IJs in Ermelo start maandag 25 november met de opbouw

Voor het super enthousiaste bestuur van Stichting 'IJs in Ermelo' mag het zover zijn!
Foto: Grietje-Akke de Haas

Stichting IJs in Ermelo is er zo goed als klaar voor. Maandag 25 november wordt gestart met de opbouw op ’t Weitje (kruising Stationsstraat/Harderwijkerweg). Eerst is het de beurt aan het neerzetten van de tent die wordt ingericht tot een heus winterparadijs. Vanaf dinsdag 3 december kan er daadwerkelijk geschaatst worden.

De organisatie kan niet wachten tot het zover is. “We zijn nu al meer dan anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen, en elke dag komt het woord ijsbaan wel voorbij. Zelfs in de zomer als de ijsklontjes tinkelen in je cola.”

Eén groot dorpsfeest
Gedurende de winterperiode van 3 december tot en met 4 januari 2020 wordt het met de ijsbaan op ’t Weitje één groot dorpsfeest, belooft Stichting IJs in Ermelo. “We hopen dat er zoveel mogelijk doelgroepen in onze samenleving hier aan meedoen, want dat is wel onze doelstelling!”

Voor bijna alle doelgroepen
De evenementencommissie heeft voor bijna alle doelgroepen een evenement in petto of een mogelijkheid om te schaatsen. Aan de BidFood Curling Cup doen zelfs 76 teams mee. Het beloven 5 fantastische avonden te worden, waarbij het voor het publiek zeker de moeite waard is om te komen kijken.

Check de website
Het complete evenementenprogramma staat binnenkort op www.ijsinermelo.nl Check de website voor al, want op sommige momenten is de ijsbaan gereserveerd voor bepaalde activiteiten, zoals blindenschaatsen, seniorenschaatsen, peuter schaatsen, een schaatsclinic door Piet de Wilde tot de Bidfood Curling Cup.

Vrijwilligers
De organisatie is ongelooflijk blij met de opkomst en de aanmeldingen van vrijwilligers. “Zonder deze vrijwilligers kan een evenement simpelweg niet draaien.” Er worden voor bepaalde dagen (zie overzicht onderaan dit artikel) nog vrijwilligers gezocht voor de horeca en schaatsverhuur; vrijwilligerswerk in een leuke en gezellige omgeving. Als vrijwilliger ben je bovendien welkom op het slotfeest op 4 januari 2020. Dit feest is speciaal voor alle vrijwilligers en sponsoren.

Sponsoren
Stichting IJs in Ermelo is de sponsoren erg dankbaar. “Zonder sponsoren kun je nog geen druppel water laten bevriezen en was het hele evenement niet mogelijk geweest.”

Openstaande vrijwilligers-posten:

30 november:

opbouw middag 5 vrijwilligers

7 december:

schaatsverhuur middag 1 vrijwilliger

horeca middag schaatsverhuur 1 vrijwilliger, avond 1 vrijwilliger

9 december:

horeca middag 1 vrijwilliger, schaatsverhuur middag 1 vrijwilliger

11 december:

horeca ochtend 2 vrijwilligers

12 december:

horeca ochtend 1 vrijwilliger, horeca middag 1 vrijwilliger

14 december:

schaatsverhuur ochtend 1 vrijwilliger

16 december:

horeca middag 1 vrijwilliger, schaatsverhuur middag 1 vrijwilliger

17 december:

schaatsverhuur ochtend 1 vrijwilliger, schaatsverhuur avond 1 vrijwilliger

18 december:

schaatsverhuur middag 1 vrijwilliger

19 december:

horeca ochtend 1 vrijwilliger, horeca middag 1 vrijwilliger

20 december:

horeca ochtend 1 vrijwilliger, horeca middag 1 vrijwilliger

21 december:

horeca ochtend 1 vrijwilliger

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden