Ga mee met The Travel Club Ermelo naar ‘onontdekt’ Long Island

Long Island? Ja, Long Island, het eiland dat op een steenworp afstand ligt van de populaire reisbestemming New York. Het eiland is een beetje ‘onontdekt’ volgens Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur van The Travel Club Ermelo. En dat terwijl het er juist zo aangenaam toeven is. Therèse, altijd op zoek naar bijzondere vakantiebestemmingen, ontdekte dit tijdens een studiereis.

Met fotoreeks.

’t lange eylant’
Als een waar avontuur, zo heeft Therèse met een roadtrip het langgerekte eiland dat omgeven wordt door de Atlantische Oceaan ervaren. Niet voor niets noemden de Nederlanders die in het verre verleden het westen van Long Island koloniseerden, het eiland ’t lange eylant’. En historie is nog steeds wat het eiland zo charmant maakt, subtiel geïntegreerd in de hedendaagse tijd.

Landelijk en idyllisch
Dat weerspiegelt zich in de landelijk gelegen dorpjes, de idyllisch gesitueerde haventjes, de landweggetjes, het fraaie landschap en schitterende natuurgebieden, wijngaarden tot ongerepte witte stranden. Maar ook de  indrukwekkende Victoriaanse herenhuizen passen prachtig in het charmante plaatje.

Chique winkeltjes
Een kijkje nemen in de chique winkeltjes met onder meer de nieuwste mode van bekende designers, is bovendien de moeite meer dan waard.

Cocktailklassieker
Daarnaast valt er volop te genieten van de voortreffelijke keuken in de verschillende restaurants in het binnenland of aan zee. Proef dan vooral eens de Long Island Iced Tea, de cocktailklassieker die zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten. Deze wordt bereid met wodka, gin, tequila, triple sec en rum. Om vervolgens aan te vullen met cola, suikersiroop en citroensap.

‘Easy going’
“Het fraaie aan Long Island is”, vertelt Therèse, “dat het eiland er alles aan doet om de lokale historie te behouden. Zo zie je, zodra je buiten Queens en Brooklyn bent, er geen grote winkel- en horecaketens of potsierlijke gebouwen. Ook kun je je echt onderdompelen in een sfeer van ‘easy going’. De bewoners zijn erg vriendelijk en wars van poeha.”

The Hamptons!
Long Island is vooral bekend om de mondaine kustplaatsen aan de oostkust: Southampton, Westhampton, East Hamtpon en Bridgehampton; ofwel The Hamptons! Deze mondaine kustplaatsen zijn in de weekenden en zomermaanden hét toevluchtsoord voor de New Yorkers. Net als de ‘rich and famous’ overigens met hun adembenemend mooie buitenverblijven.

Legio mogelijkheden
Je eigen vakantieonderkomen op Long Island is overigens ook niet mis. Wat te zeggen bijvoorbeeld van een niet alledaags verblijf op een vineyard? De mogelijkheden zijn legio. Overnachten in het plaatsje Montauk gelegen in het uiterste oosten van Long Island, is ook zo bijzonder. Zo kun je het Lighthouse bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht, en wandelen in de schitterende omgeving.

Citytrip New York
Je vakantie op Long Island valt overigens prima te combineren met een citytrip naar New York. Via de buurten Queens en Brooklyn ben je zo in deze verbazingwekkende metropool. Therèse tipt: “Long Island City dat ligt langs de East River in Queens is bovendien een goede uitvalsbasis om New York te bezoeken; het verblijf hier is een goed budget-alternatief t.o.v. Manhattan. Met de metro ben je binnen 15 minuten in het populaire stadsdeel Manhattan.”

Allround in de reisbranche
Therèse van Eck is door haar jarenlange ervaring in alle opzichten allround in de reisbranche. Zij is 26 jaar werkzaam in de reisbranche en is op 1 november 2019 al 11 jaar een begrip in Ermelo als zelfstandig reisadviseur. Daarnaast is Therèse Amerika-, New York en een officieel erkend cruise-specialist.

Leuke tips en nieuwtjes
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips en nieuwtjes van The Travel Club Ermelo? Like dan ook de Facebookpagina
Voor meer informatie: Therèse van Eck, [email protected] of telefonisch: 06-52427742.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden