De Dorpskookplaats Ermelo kookt opnieuw voor mensen met een klein budget

Foto: Grietje-Akke de Haas

Dagbesteding De Dorpskookplaats gaat in december opnieuw maaltijden koken voor mensen die zelf weinig te besteden hebben en een gezonde maaltijd goed gebruiken kunnen.

Volgens directeur Daniëlle Terpstra is vorig jaar wel bewezen dat er ook in Ermelo mensen zijn die het niet breed hebben en een steuntje kunnen gebruiken.

Zulke fijne reacties
In december 2018 bereidde de Dorpskookplaats die dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aanbiedt, voor het eerst verantwoorde maaltijden voor mensen die het niet zo breed hebben. “We kregen toen zulke fijne emotionele reacties”,  vertelt cliëntenbegeleidster Evelien van den Hazel. “Om de anonimiteit te waarborgen bracht ik de maaltijden overigens alleen rond.”

Hartverwarmend
Cliënten Jeannete Nijman, Samantha van Mheenen, Amina Ikanovic en Henry van den Top vonden het één van de meest hartverwarmende activiteiten van De Dorpskookplaats. “Voor ons is het een gebaar van hoeveel je om je medemens geeft.”

Verrassingspakket
Zij kookten elke week een maaltijd onder supervisie van Henry als kok. “Macaroni, stamppot hutspot, stamppot boerenkool met worst en spaghetti”, somt het viertal op. “Evelien bracht de maaltijd rond in lunchboxen zodat het eten lekker warm bleef. De mensen mocht de lunchbox zelfs houden. Ook zaten er pepernoten bij en speelgoed, zó leuk, het was echt een verrassingspakket”

Brainstormen
De komende tijd gaan Jeannete, Samantha, Amina, Henry en Evelien brainstormen over welke lekkere maaltijden zij de doelgroep willen voorschotelen.

Kent u een gezin?
Daniëlle Terpstra vat samen: “Kent u een gezin, bestaande uit maximaal vier personen, dat gezonde maaltijden goed kan gebruiken en zelf weinig te besteden heeft? Neem dan voor 1 december contact met ons op via e-mail. Wij nemen dan contact met u op over de verdere afhandeling.”

Vier keer
Het is de bedoeling dat in de maand december vier keer een maaltijd wordt gekookt: op 4, 11 en 18  en 24 december.

Meer informatie / contact:

Terugblik:

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

De Stadswerkplaats
Op 31 augustus 2019 is de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) De Stadswerkplaats geopend aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk.

Voor alle informatie:

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden