Ontdek met The Travel Club Ermelo de paradijselijke Malediven

Stranden met zand dat witter dan wit is, uitzicht op een heldere azuurblauwe zee met zijn prachtige onderwaterwereld, wuivende palmbomen en een schitterende zonsondergang. Dat zijn de tropische eilanden van De Malediven in een notendop. Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur van The Travel Club Ermelo, tipt: “Zoek jij een exclusieve en luxe vakantiebestemming, dan is de Malediven écht iets voor jou!” Therèse heeft onlangs haar ogen uitgekeken toen zij dit paradijselijke vakantieoord, tijdens een studiereis met haar collega’s van The Travel Club, de grootste organisatie van zelfstandige reisadviseurs, mocht bezoeken.

Met fotoreeks.

Juweeltjes
De Malediven is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². Tweehonderd eilanden zijn bewoond en 88 vormen vakantieoorden. Malé is het hoofdeiland en meet slechts 1 bij 1,7 km. Het zijn juist de juweeltjes van eilanden eromheen heeft Therèse gezien, die de Malediven zo bijzonder maken.

Ultieme vakantiebeleving
De meeste ultieme vakantiebeleving creëer je volgens Therèse door zowel op de Noord-Malé Atol én Zuid-Malé Atol een tijd door te brengen. Het Noord-Malé Atol bestaat uit ongeveer 50 eilanden, waarvan 27 bestemd als vakantieoord. Het Zuid-Malé Atol telt  30 eilanden, waarvan 16 toeristen met open armen ontvangen.

Passend vakantieverblijf
Wie Therèse kent weet dat zij zich onderscheidt in maatwerk. Zo ook als het gaat om een passend vakantieverblijf op de Malediven. Een beachvilla, paalwoning tot een watervilla; het kan allemaal. “Om op de diverse eilanden te komen is er keuze om met een (speed) boot te varen of heel bijzonder met een watervliegtuig. Alle resorts hebben over het algemeen beide mogelijkheden. Ook zijn er resorts die 2 of meerdere eilanden bezitten waardoor deze eilanden vaak met bruggetjes met elkaar worden verbonden.”

Geen massatoerisme
Wat Therèse ook als heel bijzonder heeft ervaren is dat De Malediven nog zo exclusief is gebleven als vakantiebestemming. “Wie voor rust gaat is er helemaal op zijn of haar plek, want je vindt er geen massatoerisme. Daarnaast is de keuken van De Malediven erg goed en gevarieerd, en je kunt er ook heerlijke cocktails drinken óf zelf bereiden door het volgen van een workshop. Wat uiteraard is getest!”

Leuke (onder)wateractiviteiten
Bovendien kan het luieren aan het strand worden afgewisseld met het ondernemen van leuke activiteiten. “De watersport bijvoorbeeld is er goed op de kaart gezet, zowel voor onder als boven water. Je kunt er prachtig zwemmen, duiken en snorkelen tot een tocht maken met een catamaran of dolfijnen spotten.”

Combinatiereis
Met het vliegtuig zijn vakantievierders ongeveer 12 uren onderweg naar de Malediven. Er gaan geen rechtstreekse vluchten. Therèse: “Je hebt altijd te maken met een overstap, vaak in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Maar hoe gaaf zou het zijn om dan je vakantietrip naar De Malediven te combineren, op de heen- of terugreis, met een paar dagen Dubai, Abu Dhabi of Qatar. Je bent dan immers toch in de buurt. Vaak wordt een vakantietrip naar De Malediven ook gecombineerd met een rondreis door Sri Lanka. Er zijn zoveel prachtige mogelijkheden…. ”

Volgende bijzondere vakantiebestemming
Benieuwd naar de volgende bijzondere vakantiebestemming die Therèse tijdens een studiereis heeft ontdekt? Dat wordt Long Island, een eiland voor de Atlantische kust van de Verenigde Staten. Volgens Therèse dé ultieme combinatie van een city- en roadtrip.

Allround in de reisbranche
Therèse van Eck is door haar jarenlange ervaring in alle opzichten allround in de reisbranche. Zij is 26 jaar werkzaam in de reisbranche en is op 1 november 2019 al 11 jaar een begrip in Ermelo als zelfstandig reisadviseur. Daarnaast is Therèse Amerika-, New York en een officieel erkend cruise-specialist.

Leuke tips en nieuwtjes
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips en nieuwtjes van The Travel Club Ermelo? Like dan ook de Facebookpagina
Voor meer informatie: Therèse van Eck, [email protected] of telefonisch: 06-52427742.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden