Veluwse Bokkentocht fietsers profiteren van ‘Indian Sunday’

Of het nu Radio Veronica was of Radio 10, maar een DJ noemde zondag 13 oktober ‘Indian Sunday’. Want alleen vandaag was het broeierig warm, in plaats van het fenomeen ‘Indian Summer’, waarbij het gedurende een langere periode warm is, terwijl het voor de tijd van het jaar koud en herfstachtig moet zijn. De fietsers van de Veluwse Bokkentocht deden er hun voordeel mee!

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

1500 deelnemers
De herfsteditie van de Veluwse Bokkentocht is zó populair dat organisator Speciaalbier café de Hazeburg aan de Putterweg in Ermelo twee fietsroutes in het leven riep, die voerden door Ermelo, Garderen en Putten. Tineke van Wilgenburg lichtte toe: “Daarmee konden 1500 deelnemers meedoen in plaats van 1000 met één route zoals de afgelopen edities.”

Paars en oranje
In totaal werkten 14 horecagelegenheden mee aan de Veluwse Bokkentocht, verdeeld over een paarse en een oranje route. Alleen de Hazeburg en De Oude Deel in Putten stonden op beide routes. Tineke: “Niet elk café kan 1500 mensen kwijt, wij wél.”

Andijvie stamppot ‘á la papa’
De Hazeburg zelf maakte weer een compleet feest van de Veluwse Bokkentocht. Verkleed in de stijl van de jaren ’80 en ’90 werden de fietsers voorzien van een bokbiertje en een lekker hapje. Dit jaar was dat andijvie stamppot ‘á la papa’ met een gehaktbal in bierjus. Tineke grijnsde: “De stamppot heeft mijn vader Jan zelf bereid. Ook de 1500 gehaktballen hebben we zelf gedraaid.” Later op de middag kwam De vinyldraaiers het feest muzikaal opleuken onder het motto ‘Jullie Graaien Wij Draaien’.

Toetje bij ’t Zomernest
Ondertussen arriveerde een nieuwe groep fietsers bij de Hazeburg. Het toetje hadden ze al achter de kiezen, vertelden ze, want ze kwamen net bij Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest aan de Julianalaan 123 vandaan. Het betrof chocolade-brownies met softijs, karamelsaus en koekkruimels. “De smaak past heel goed bij bokbier”, verklaarde eigenaresse Kristiana Gederte. “Bovendien is een jaartje zoet weer eens iets anders.”

Met volle mond
Wat de bokkentocht-fietsers met volle mond grif beaamden, ondertussen deinend op de muziek van DJ Richard. Sommigen lieten zich vereeuwigen bij het fotobord van de nieuwe buurman ‘Lazy Tiger’, het specialiteiten restaurant waarbij de Thais Aziatische keuken centraal staat, en half april 2020 wordt geopend.

Kippendijen bij De Vos
De Vos Horsterweg 195 mocht zich verheugen in grote groepen mensen. Uitbater Henk Lubbersen: “Meestal bouwt het zich op. Maar het begon al heel vroeg, om half één zaten we bomvol.” Dat werd aanpoten voor de keuken die de allerlekkerste kippendijen met champignons, uitjes en hot chilisaus serveerde als hapje van het huis.

Bierfiets
Waar de meeste mensen de horecagelegenheden op de fiets of tandem bezochten, kreeg De Vos aanloop van een grote groep jongeren uit Putten op een bierfiets. Ze hadden de meeste lol met zijn allen. Maar of ze de 35 kilometer van de fietstocht zouden redden betwijfelden ze. Want het bleek met een paar biertjes op zwaar trappen op een dergelijke fiets.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden