Wethouder Hans de Haan opent Zorgoutlet Midden Nederland op nieuwe locatie in Ermelo

Foto: Eigen foto

Wethouder Hans de Haan opende donderdagmiddag 10 oktober Zorgoutlet Midden Nederland aan de Stationsstraat 74B in Ermelo, door met een scootmobiel naar binnen te rijden.

Sinds de opening is Zorgoutlet Midden Nederland officieel verhuisd naar de Stationsstraat 74B in Ermelo, het pand waar voorheen Petra Koffers en Tassen was gevestigd. De winkel voor zorghulpmiddelen was eerder gevestigd aan de achterzijde van woonzorgcentrum de Dillenburg aan de Prinsenhof 1, maar moest plaatsmaken voor de nieuwe woonwijk Het Oranjepark

Mooie cijfers
De belangstelling voor de opening was groot met onder meer de naaste familie, vrienden, leveranciers, een aantal van de nieuwe buren, personeel, vrijwilligers tot oud vrijwilligers. Directeur/aandeelhouder Daniëlle Meloen vertelde over het idee achter de zorgoutlet, dat naast het hergebruik van nog goede hulpmiddelen ook werkplekken creëert voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Vanaf 2016 zijn ruim 35 vrijwilligers werkzaam geweest bij ons, waarvan ruim 20 personen zijn doorgestroomd naar een betaalde baan of voor een opleiding hebben gekozen. Dat zijn uiteraard hele mooie cijfers.”

  • Alle belangstellenden proostten en genoten tijdens de officiële opening van de heerlijke hapjes gemaakt door de overburen van de Dorpskookplaats.

Tweedehands én gloednieuw
Je kan het zo gek niet bedenken, of de winkel annex showroom heeft het op het gebied van zorghulpmiddelen, zowel tweedehands als gloednieuwe artikelen. Dat varieert van sta-op stoelen, rollators, wandelstokken, keukenhulpjes, rolstoelen, toiletverhogers, wandbeugels, scootmobielen, hoog/laag bedden, douchestoelen, pillendoosjes, grijpstokken, po-stoelen, urinalen, hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van elastische kousen, verbandpantoffels tot een gebruikte of nieuwe traplift. En anders is het artikel wel te verkrijgen via de webshop van de Zorgoutlet.

Rieneke en Ilse
Naast Daniëlle Meloen zijn Rieneke Hemeltjen en Ilse Engel het gezicht van de Zorgoutlet. Zij worden op vrijwillige basis geholpen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De openingstijden zijn na de opening:

  • Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 – 16.30 uur.
  • Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur.

Buiten openingstijden op afspraak via 0341 745031.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden