Schop voor ‘CPO in Vogelvlucht’ Rodeschuurderwegje Ermelo 2020 de grond in

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat volgend jaar rond deze tijd de schop de grond ingaat.” Dat zei Erik Verhoef van Veluwse Architecten, begeleider van ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’, de nieuwbouwwijk met 34 woningen aan Rodeschuurderwegje in buurtschap Horst & Telgt in Ermelo, donderdagavond 26 september tijdens een inloopavond in buurthuis Ons Huis.

Met fotoreeks.

Graag samenwonen
De jongeren tussen de pakweg 20 en 30 jaar die er een woning gaan kopen of huren, zeiden het van harte te hopen. Het van de daken jubelen durven ze nog niet, want het moet eerst maar zo ver zijn. Voor de plannen ‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ die dateren van 10 april 2018, moesten immers de nodige hobbels worden geslecht. En wie weet denken ze, wat hun nog meer staat te wachten. Wel zien ze er erg naar uit om er te gaan wonen. Jan (23) en Rianne (19) bijvoorbeeld. Ze wonen nog bij hun ouders, maar willen zo graag gaan samenwonen. “Als je in Ermelo een huis wilt kopen is een CPO bijna nodig. Want de woningen zijn veel te duur voor ons.” Bij CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) kopen belanghebbenden een stuk grond kopen om daar een aantal woningen op te bouwen.

Sociale huurwoningen
“Een koopwoning in Ermelo is in je eentje helemaal niet op te brengen”, vertelde een man. Zijn dochter van 25 gaat met haar zoontje één van de huurwoningen betrekken die de nieuwbouwwijk rijk wordt. De nieuwbouwwijk krijgt namelijk 10 woningen in de sociale huur en de rest zijn koopwoningen waarvan 60% met een verkoopprijs onder de 2 ton.

Constructieve gesprekken
De meeste recente tekeningen van het nieuwbouwplan konden belangstellenden bekijken. De jongelui die in de nieuwbouwwijk gaan wonen gaven zelf tekst en uitleg. Wat ook constructieve gesprekken opleverde. Een buurtbewoner die zijn zorgen over sommige details uitte, werd gerustgesteld, met daarbij verzekering van een eventuele vervolgafspraak met de jongeren en Erik Verhoef, als er nog onduidelijkheden zijn.

Inrichtingsplan akkoord
‘CPO in Vogelvlucht Ermelo’ wordt namelijk begeleid door Erik Verhoef van Veluwse Architecten in Ermelo, in samenwerking met belanghebbenden. Hij toonde zich erg tevreden over de laatste ontwikkelingen. “Het inrichtingsplan zoals dat hier nu ligt is akkoord bevonden de Welstand, als ook het ontwerp van de woningen.” Een verschil met het vorige plan is dat het parkeren gesitueerd wordt aan de rand van de nieuwbouwwijk, ‘weggestopt’ in het groen.

Kerst 2021
Dat maakt dat het gemeenschappelijk gebied waar rondom de huizen worden gebouwd, verkeersluw is. Een optimale plek dus om er speelvoorzieningen te realiseren. Alle woningen zijn verkocht of verhuurd. “Het bestemmingsplan ligt nu bij de gemeente”, lichtte Erik toe. “Dat gaat nu ambtelijk onderzocht worden, waar waarschijnlijk een reparatierondje voor ons uitkomt.” Erik verwacht dat het bestemmingsplan begin november dit jaar ter inzage wordt gelegd. Vervolgens mag de gemeenteraad er iets van vinden. De bouw van de woningen duurt ongeveer een jaar. Als alles meezit kunnen de jongeren kerst 2021 in hun eigen woning vieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden