Vijftig nieuwe medewerkers voor transportbedrijven op de Noord-Veluwe

Foto: Eigen foto

Via een project van het Noord-Veluwse Centrum Transport & Logistiek hebben 50 mensen een baan gekregen bij Noord-Veluwse transportbedrijven. Centrum Transport en Logistiek is een initiatief van transportbedrijven uit Putten (Van Brug Tanktransport), Ermelo (St. van den Brink), Harderwijk (Ploeger) en Nunspeet (NE Distriservice en Kattenberg). Voor het project werd intensief samengewerkt met Van Buuren rijopleidingen en Landstede MBO. Landstede verzorgde ook de projectleiding.

Mooi resultaat
De gemeente Nunspeet had namens Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant een provinciale subsidie van bijna € 100.000 geregeld. Gert van den Berg is als coördinerend wethouder ‘economie regionaal’ tevreden dat de samenwerking van ondernemers tot dit mooie resultaat heeft geleid. Transport en logistiek is van oudsher een belangrijke werkgever in de regio. Het is zelfstandig werk in platte organisaties; werk dat goed aansluit bij de Noord-Veluwse beroepsbevolking. De Noord-Veluwse beroepsbevolking staat bekend om haar arbeidsethos en verantwoordelijkheidsgevoel.

Trots
Adwin Ploeger, voorzitter van de vereniging CTL, is trots op wat er bereikt is. Transport en Logistiek is geen sector waar van oudsher concullega’s veel samenwerken. Met CTL is dat op de Noord-Veluwe gelukt. En met een mooi resultaat 50 nieuwe medewerkers en samenwerking die naar meer smaakt.

Blijvend profileren
CTL is een traject gestart om Transport & Logistiek op de Noord-Veluwe blijvend te profileren. Het gaat dan om een gezamenlijke visie en vooral wat de ondernemers met support van onderwijs en overheid willen gaan doen. Adwin Ploeger benadrukt dat ondernemers in de Transport en Logistiek sector doeners zijn; nieuwe dingen prima, maar het moet wel wat opleveren. En vooral ook wel slimme doeners; daarom houden we ons steeds staande in een steeds veranderende markt met veel vernieuwing. Mensen die bij de CTL-bedrijven gaan werken kunnen verzekerd zijn van werk, ook in de toekomst.

Goed toekomstperspectief
De binnen CTL samenwerkende bedrijven en Landstede MBO zetten nadrukkelijk in op het blijven profileren van transport en logistiek op de Noord-Veluwe. De mogelijkheden voor medewerkers in de sector zijn heel divers met een goed toekomstperspectief. Opleiden gebeurt in de sector heel gericht; bedrijven werken samen met Landstede MBO en Van Buuren. Als je op Landstede zit, kun je in het tweede jaar binnenkort het verbredingsdeel Manager Transport & Logistiek doen. Binnen deze opleiding kun je ook de basiskwalificatie voor beroepschauffeur op een vrachtauto en/of bus (code 95) halen. Code 95 wordt op het rijbewijs bijgeschreven en is dan 5 jaar geldig. Verlenging van code 95 gebeurt door nascholing te volgen. Hoe mooi is het om eerst een aantal jaren als chauffeur aan de slag te gaan en vervolgens met die praktijkachtergrond een managementfunctie te gaan doen.

Actief voortzetten
De samenwerking van afgelopen jaren wordt door CTL actief voorgezet. Met de CTL Academy gaan de logistieke bedrijven een stap veder in de talentontwikkeling voor logistieke medewerkers. Ervaring opdoen bij verschillende bedrijven in diverse functies en processen geeft medewerkers de mogelijkheid zich breed te ontwikkelen en te kunnen werken in functies die aansluiten bij hun persoonlijke wensen. Het centraal stellen van de talentontwikkeling van de medewerker, ook als dit buiten de bedrijfsgrenzen – maar binnen de branche – wordt ingevuld, vraagt van de deelnemende organisaties vernieuwende werkwijzen. Een uitdaging die de CTL bedrijven graag met elkaar aangaan.

Krachtig in beeld
Het enthousiasmeren van toekomstige logistieke medewerkers en zeker ook het behouden van huidige medewerkers voor de logistieke sector staat centraal bij de samenwerkende organisaties van CTL. Gezamenlijke communicatie, verdere professionalisering van de vereniging CTL, gekoppeld aan het aantrekkelijke opleidingsaanbod vanuit de CTL Academy zet talentontwikkeling in de regionale logistieke branche krachtig in beeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen