Opening De Stadswerkplaats Harderwijk: ‘Daniëlle, je mag er trots op zijn’

Geke Hans en Daniëlle Terpstra.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Hugo Weidema maakte gisteren, zaterdag 31 augustus, tijdens de feestelijk opening van De Stadswerkplaats Harderwijk, de spreekwoordelijk ‘diepe buiging’ voor Daniëlle Terpstra. “Je bent 3 jaar terug vanaf nul begonnen. Nu zet je de stap naar De Stadswerkplaats, na eerst De Dorpswerkplaats Ermelo te zijn gestart, De Dorpsmoestuin en De Dorpskookplaats. Daar mag je in samenwerking met je medewerkers trost op zijn.”

Betere invulling
Hugo is al vanaf de start als bestuurslid betrokken bij Stichting De Dorpswerkplaats. Hij roemde het feit dat Daniëlle in de doelstelling van de Stichting is geslaagd kleinschalige creatieve dagbesteding aan te bieden, waarbij de creativiteit van de cliënten wordt bevorderd. “Met als streven hen een betere invulling te geven van hun dagelijks leven.”

Mooie tent
De warme belangstelling voor de opening van de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk deed Daniëlle, haar medewerkers en vrijwilligers zichtbaar goed. Terwijl Geke Hans, de cliëntbegeleidster in ‘De Stadswerkplaats’, werd geknuffeld en gefeliciteerd zei ze overtuigd: “We gaan er een mooie tent van maken.”

De Stadswerkplaats
De Stadswerkplaats is gevestigd aan de Donkerstraat 16, in het ruime pand waar jarenlang Aktie Sport huisde. In de eerste instantie is ‘De Stadswerkplaats geopend op woensdag en donderdag. Openingstijden die worden uitgebreid als hier vraag naar is. Geïnteresseerd in de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) van De Stadswerkplaats? Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Daniëlle Terpstra via: [email protected], 06 2915 7839. Zie ook: www.destadswerkplaats.nl

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo, een initiatief van Daniëlle Terpstra, startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden