Drukbezochte en oergezellige start van tweedaagse Burg Bieren Bierfeest 2019 in Ermelo

De vrijdag wordt steeds populairder om het tweedaagse Bierfeest van Burg Bieren Ermelo aan Putterweg 43, te bezoeken. Het Bierfeest dat vanmiddag, vrijdag 2 augustus, van start ging werd vooral in de avond druk bezocht.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Blij met het weer
Met het weer was vandaag de opbouw van het Bierfeest even afzien. Want de plensbuien volgden elkaar in hoog tempo op. Het was mede-organisator Jan van Wilgenburg om het even. “We hebben dan wel een nat pak gehaald met de opbouw, maar je bent sowieso zweterig en vies. Hoewel we er een beetje over in hebben gezeten, zijn we nu erg blij met dit weer. Met de temperaturen van vorige week had het waarschijnlijk niet door kunnen gaan.”

Zwoel
De bezoekers in de avond troffen inderdaad perfect weer. Het was droog, de hemel helder en er was zelfs sprake van een zwoele temperatuur. Kortom de ideale omstandigheden om de speciaalbieren van zo’n 18 brouwerijen uit te proberen. Dit werd dan ook vol overgave gedaan.

Wolkje ijskoude koffie
De speciaalbieren worden met het jaar meer bijzonder. Zoals een biertje met een wolkje ijskoude koffie. “Bier met een koffiearoma smaakt erg goed”, zo oordeelde een bezoeker. “Het geeft een andere dimensie aan bier zonder dat de koffiesmaak overheerst.”

Kantelzorger
Bijzonder maar dan op een heel andere manier was het bezoek van Jos en Astrid. Niemand kon om het stel heen, want vanwege Jos zijn beperking verplaatste hij zich in een ‘giga-grote-rolstoel’. “Jos is hartstikke spastisch en ik ben blind”, kwetterde Astrid vergenoegd. Want al moeten ze er helemaal voor uit Maastricht komen, het Bierfeest van Burg Bieren willen ze voor geen goud missen. “Ik ben niet zijn mantelzorger”, grijnsde Astrid, maar zijn kantelzorger”, gaf ze Jos een slokje bier. “Hij drinkt onder mijn supervisie bier”, lachte ze. Maar verzekerde ze, vanavond worden ze met de taxi naar hun logeeradres in Ermelo gereden.”

Zaterdag 
Morgen, zaterdag 3 augustus van 12.00 -20.00 uur, is het festival twee keer zo groot. Er zijn dan 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ‘t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische info
Om de bieren te nuttigen tijdens het bierfeest hoeft u enkel een festivalglas aan te schaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas in de nieuwe versie van 2019 kost incl. 2 consumptiemunten € 10,- Dit festivalglas geeft u de entree tot het Bierfeest en blijft uw eigendom. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 2,50 per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Drinkt u geen bier of bent u de BOB dan is de entree gratis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden