Bierfeest 2019 van Burg Bieren Ermelo met meer brouwerijen dan ooit

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Nog nooit in de geschiedenis van het Bierfeest van Burg Bieren Ermelo aan Putterweg 43, doen zoveel Nederlandse brouwerijen mee als de editie van 2019, alweer de 24ste. Bovendien viert entertainer Bob zijn 20-jarige jubileum als muzikale gangmaker van het Bierfeest. Hij gaat er deze keer meer dan ooit een spektakel van maken, met als ultiem toetje een optreden met zijn maatje als ‘Haagse Sjakie en Henkie Kloot’. Voor de gelegenheid zijn er zelfs speciale ‘fenklup-petten’ gedrukt.

Het Bierfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 2 augustus van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 3 augustus van 12.00-20.00 uur. Het festivalterrein wordt overdekt voor schaduwplekken bij mooi weer, of om droog te staan bij regenachtig weer.

Programma

Vrijdag 2 augustus 2019
van 15.00 tot 22.00 uur
Op vrijdag 2 augustus presenteren zo’n 18 brouwerijen hun speciaalbieren. Bovendien zijn er smakelijk hapjes van plaatselijk ondernemers tegen consumptiemunten verkrijgbaar. Dat zijn:

  • Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest
  • Café de Hazeburg
  • Tomassen Duck-To
  • De Bourgondiër
  • Flammkuchen van Cees Goettsch
  • Vishandel Johnnie Vreedenburg

Zaterdag 3 augustus 2019
van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag is het festival twee keer zo groot. Er zijn dan 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ‘t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische info
Om de bieren te nuttigen tijdens het bierfeest hoeft u enkel een festivalglas aan te schaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas in de nieuwe versie van 2019 kost incl. 2 consumptiemunten € 10,- Dit festivalglas geeft u de entree tot het Bierfeest en blijft uw eigendom. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 2,50 per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Drinkt u geen bier of bent u de BOB dan is de entree gratis.

Sinds 1995
Het jaarlijkse Bierfeest is sinds de start in augustus 1995 uitgegroeid tot een populair fenomeen, waar mensen van heinde en ver op afkomen. Burg Bieren winkel en café de Hazeburg openden de deuren in maart 1995. Volgend jaar, in 2020, worden de jubilea van Burg Bieren winkel, Café de Hazeburg en het Bierfeest groots gevierd, belooft Tineke van Willigenburg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden