Carolien Dragt is de nieuwe cliëntenbegeleidster bij De Dorpswerkplaats Ermelo/Harderwijk

Carolien Dragt en Daniëlle Terpstra.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Een verrassende carrièreswitch. Die maakt Carolien Dragt (51) uit Ermelo. Zij ruilt de modebranche in voor een baan als cliëntenbegeleidster bij De Dorpswerkplaats, die twee vestigen heeft in Ermelo en één in Harderwijk. Het gaat om De Dorpswerkplaats in Ermelo aan de Stationsstraat 75 A, De Kookwerkplaats in Ermelo aan de Stationsstraat 91A en De Stadswerkplaats in Harderwijk aan de Donkerstraat 16. Alle drie de vestigingen bieden dagbesteding aan mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

“Daniëlle kwam op mijn pad”, zegt een verheugde Carolien die uitkeek naar een nieuwe uitdaging in haar werkzame leven. “Ik word haar handen, ogen en oren.” Na de inwerkperiode krijgt Carolien de leiding over de drie vestigingen, zodat Daniëlle Terpstra, initiatiefneemster van De Dorpswerkplaats, De Kookwerkplaats en de Stadswerkplaats, zich meer kan focussen op de ontwikkeling van de dagbestedingen.

Mensen-mens
Echt een mensen-mens. Dat was de meteen de eerste indruk die Daniëlle kreeg van Carolien. “Voor mij is dat super belangrijk in de omgang met onze cliënten.” Daarvoor is een groot empathisch vermogen een belangrijk instrument, geeft Daniëlle aan. “In die zin is het echt van belang te voelen hoe het met de cliënten gaat; aanvoelen welke vragen je ze wel kunt stellen en welke vragen op een bepaald moment gewoon even niet.”

Thuiskomen
Ook jezelf als cliëntenbegeleidster kwetsbaar op durven stellen is één van de basiscompetenties van de functie. Wat Carolien erg aanspreekt. “Ik vind het erg fijn om vanuit mijn hart te kunnen werken. Dat kan ook, want het voelt als thuiskomen, zo fijn is de sfeer hier.”

Goed van pas
Carolien werkte de afgelopen elf jaar bij Tender Mode aan de Stationsstraat, die in november 2018 een doorstart kreeg onder de naam Mission Fashion. Haar kwaliteiten en ervaring komen buitengewoon goed van pas in haar nieuwe baan. “Ik vind mensen gewoon erg leuk. Vond het ook altijd erg fijn als klanten blij de deur aangingen, en ik ze nieuwe ideeën over hun kleding had kunnen aangeven. In mijn nieuwe baan heb je dat eigenlijk ook.”

Er gewoon voor ze zijn
Het grote verschil zal zijn weet Carolien, is de veel grotere mate van geduld die van haar zal worden gevraagd. Aan de andere kant is het commerciële aspect dat in de modebranche nadrukkelijk meespeelt geen issue meer. “Hier moet ik er gewoon zijn voor de cliënten; hen veiligheid bieden en vertrouwen geven. Dat kan je overigens niet afdwingen; dat krijg en verdien je.”

Terugblik:

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

De Stadswerkplaats
Begin juli 2019 zijn  de deuren geopend van De Stadswerkplaats aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk. Daniëlle Terpstra zette deze stap vanwege de grote vraag naar de vorm van creatieve dagbesteding zoals dat in De Dorpswerkplaats wordt aangeboden

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden