Zeer geslaagde metamorfose van Eetcafé naar Restaria De Vos in Ermelo

Eetcafé De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo kreeg aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag in september 2019, een zeer geslaagde metamorfose naar Restaria De Vos. Waarmee De Vos de 25ste Restaria in Nederland is naar de nieuwe landelijke cafetaria formule van Horeca groothandel Bidfood, die het reguliere cafetaria en het eetcafé met de kernwoorden ‘gemak, puur, geniet en smaak’ naar een hoger plan tilt.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Ruimtewinst
Je mond valt open van verbazing zodra je via de van glas vormgegeven entree binnenwandelt. Alleen de snackbar/keuken zal bezoekers nog vaag bekend voorkomen. Voor de rest kreeg De Vos een complete make-over. Wat opvalt is de ruimtewinst van het restaurantgedeelte van Restaria De Vos, nu goed voor ruim 40 zitplaatsen. Daarvoor ‘offerde’ eigenaar Henk Lubbersen een gedeelte op van Café De Vos door een muur neer te halen, het café qua vierkante meters in te krimpen en af te sluiten met sfeervol vormgegeven schuifdeuren.

Ongekende mogelijkheden
Het gedeelte dat werd ‘opgeofferd’ noemt Henk loze ruimte waar in verhouding weinig mee werd gedaan. De vierkante meters bij het restaurantgedeelte betrekken bood de metamorfose naar Restaria De Vos echter ongekende mogelijkheden, terwijl Café De Vos in feite hetzelfde blijft.

‘Er even uit zijn gevoel’
De inrichting en het interieur in de stijl van het Restaria-concept, verfraaid met elementen naar eigen smaak, geven klanten meteen een ‘er even uit zijn gevoel’ en tegelijkertijd zullen ze zich er thuis voelen. Want de combinatie van de kleuren zwart, grijs en bruin, de fraaie krijtborden, steenstrips tegen de muren, de beton- en houtlook tot comfortabele stoelen en robuuste banken oogt chic, straalt rust uit, is huiselijk en erg gezellig. Daarnaast is het afhaaltgedeelte prachtig geïntegreerd in Restaria De Vos.

Uitnodigend terras
Uitnodigend is bovendien het vernieuwde terras waar de ‘oude’ picknicktafels verrassend mooi combineren met de nieuwe comfortabele stoelen en tafels in houtlook.

Eetgebeuren aantrekkelijker
Aansluiten bij het revolutionaire Restaria concept was volgens Henk een bewuste keuze in het streven het eetgebeuren aantrekkelijker te maken voor de klant. “Wij doen immers al best veel met eten, vooral in het weekend, doordeweeks en zomers met de toeristen.” In die zin sprak de verantwoordelijkheid die het Restaria concept neemt om bewust te kiezen voor producten met een Beter Leven-keurmerk, zonder de consument daar meer voor te laten betalen, Henk erg aan.

Volop genieten voor € 15,95
“Bij Restaria De Vos kunnen klanten heerlijk dineren. Voor maar € 15,95 valt er volop genieten van ons nieuwe 3-gangen keuzemenu! Samen met de nieuwe inrichting is dat ook heel erg geschikt voor gezinnen.” Daarnaast mikt Restaria De Vos op liefhebbers van de lunch, waarvoor de bestaande kaart nog verder wordt uitgebreid met de heerlijkste lunchgerechten.”

‘Wennen’
Restaria De Vos draait nu een week en Henk krijgt veel positieve reacties. “Aan één ding moeten sommige klanten wel wennen. Wij komen ze namelijk bedienen”, lacht hij. “Ze kunnen gewoon gaan zitten en dan komen we bij ze om de bestelling op te nemen.”

  • Wil jij werken bij een prachtig bedrijf als Restaria De Vos? Henk Lubbersen kan nog personeel gebruiken voor in de keuken, bediening tot achter de bar. Voor info: 0341-553254 of [email protected]
  • Zie ook restariadevos.nl

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden