Publiek gooit massaal de heupen los bij Zomerdisco op ’t Weitje in Ermelo

‘Vroeger’ werd je als fan van discomuziek door de rockmuziekfanaten smalend weggezet als ‘soulkikker’. Disco is namelijk een mix van soul & funk en ontstond begin jaren ’70. Vrijdag 5 juli, bijna een halve eeuw later, verbroederde de discomuziek het publiek op ’t Weitje tijdens de Zomerdisco.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Spraakmakend
Want de high-energy DISCO-show van de befaamde DJ’s Wipneus en Pim wist op een op geheel eigentijdse wijze er een knotsgekke avond van te maken. Werkelijk de meest spraakmakende hits van het decennia durende tijdperk passeerden de revue. Waarbij de echte definitie van disco tot groot vermaak van het publiek wel eens flink uit het oog werd verloren.

De heupen los
Lustig werd er mee gekweeld op nummers als ‘I will always love you’, Why tell me why’ en mee gestampt op ‘We will rock you’. Maar evenzogoed voerde discomuziek de boventoon. Muziek die van oorsprong bedoeld is om op te dansen en uit je dak te gaan. Wat na een aanvankelijke aarzeling dan ook massaal gebeurde. De een na de andere zette zijn of haar schroom van zich af en gooide de heupen los en de armen in de lucht.

Netkousen
Echt leuk om te zien was het aantal mensen dat in discostijl verkleed naar het feestje kwamen. Al werd deze discokleding ook op geheel eigen wijze geïnterpreteerd. Namelijk geen broeken met wijde pijpen, maar de kleding die gedurende de jaren ’80/’90 hip was, zoals neonkleuren, beenwarmers, netkousen en fel gekleurde spits toe lopende nagels.

Heuptasje van de Zeeman
Een nieuwe trend die niks met disco te maken heeft viel ook te bespeuren. Breed lachend showde een vrouw haar heuptasje met de prominente merknaam ‘Zeeman’ erop geprint. “Die heb ik van mijn dochter geleend. Zo’n tasje is helemaal trendy op dit moment.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden