Vliek Tweewielers Ermelo fiets-puzzel-tocht rijdt massaal voor de (onweers) buien uit

Terwijl Nederland zich opmaakte voor code geel en -oranje vanwege het verwachte noodweer op woensdag 19 juni, fietste Vliek Tweewielers Ermelo fiets-puzzel-tocht vrolijk en gezellig voor de onweersbuien uit.

Topweer
De gezelligste gratis fietstocht van Ermelo van ongeveer 22 km vond namelijk dinsdagavond 18 juni plaats. “We hadden echt topweer”, glundert Berend Vliek die de tocht voor de vierde keer organiseerde met zijn vader Rikkert. Tot groot genoegen van de bijna 200 deelnemers die genoten van de route waarbij ze plekjes passeerden waar ze nog nooit waren geweest.

Ware uitdaging
Bovendien was het een erg geslaagde editie vanwege het puzzel- en competitie-element. ‘Gewapend’ met een plattegrond van de route en een lijst aan vragen togen de deelnemers goedgemutst op pad. De vragen vormden een ware uitdaging voor iedereen.

Hoe zat het ook alweer?
Want hoe zat het ook alweer met de toren van de Oude Kerk. Is dat een Rijksmonument, een Gemeentemonument of beide? Het juiste antwoord is; Gemeentemonument. En heeft iemand ooit de kinderfietsen geteld die in de kelder staan van Vliek Tweewielers? Er staan er maar liefst 83, zo luidde het antwoord.

Winnaars
Margriet van Diest en Hilda van Loo hadden de meeste vragen goed. Ben Jonker met zijn fietspartner eindigden op de tweede plaats en Gert van de Brink met een groep van 5 personen op de derde plaats.

Gezellige afterparty
Na de fietstocht was het nog lang gezellig bij Vliek Tweewielers op de dam aan de Groeneweg 17. Onder het genot van een hapje, frisje, borreltje, wijntje en biertje, deelde iedereen met elkaar de sterke verhalen over de fietstocht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden