De Dorpswerkplaats Ermelo breidt met ‘De Stadswerkplaats’ uit naar Harderwijk

Daniëlle Terpstra.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De Dorpswerkplaats Ermelo, een initiatief van Daniëlle Terpstra dat dagbesteding biedt aan mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aan de Stationsstraat 75A, breidt uit naar Harderwijk. Daar gaat de kleinschalige creatieve dagbesteding ‘De Stadswerkplaats’ heten. De Stadswerkplaats wordt gevestigd aan de Donkerstraat 16, in het ruime pand waar jarenlang Aktie Sport huisde.

De Stadswerkplaats opent op woensdag 3 juli de deuren. Op zaterdag 31 augustus volgt de officiële opening met een feestelijk tintje.

Grote vraag
Uitbreiden naar Harderwijk kwam op haar pad, vertelt Daniëlle Terpstra. “Er is daar namelijk een grote vraag naar de vorm van creatieve dagbesteding zoals dat in De Dorpswerkplaats wordt aangeboden. Daarnaast wil ik me graag blijven ontwikkelen. Dus ik ga het gewoon proberen.”

Alles kan
Het bijzondere aan de vorm van creatieve dagbesteding zoals in De Dorpswerkplaats, en straks in Harderwijk, is de kleinschaligheid met maximaal 6 deelnemers per groep. Dat geeft elke deelnemer alle ruimte en gelegenheid zich creatief en persoonlijk te ontwikkelen. Of iemand nou wil schilderen, breien, mozaïeken; alles kan en is bespreekbaar.

Zoveel dromen
Eerder zei Daniëlle Terpstra hierover: “In cliënten zitten vaak zoveel dromen. Hier kijken we hoever we hen daarin tegemoet kunnen komen. Heeft iemand bijvoorbeeld de droom een expositie te houden? Dan maken we een plannetje waarbij ze op onze hulp kunnen rekenen, zonder dat ze worden afgerekend op de hulpvraag.”

Met winkeltje
Daarnaast wordt net als in Ermelo het pand aan de Donkerstraat in Harderwijk sfeervol ingericht met onder meer een atelierruimte, tafels waaraan workshops worden gehouden, een keuken tot kantoor. Bovendien wordt een gedeelte van het pand als winkeltje ingericht, waar de spulletjes die de deelnemers hebben gemaakt worden verkocht.

Belangstelling?
Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Daniëlle Terpstra via:

Zie ook: www.destadswerkplaats.nl

Terugblik:

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor  mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende  Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden