Molendag Ermelo blijft het publiek boeien

Ouderwetse kneuterige gezelligheid met een heerlijk loom sfeertje; is dat het ingrediënt waarvoor jong en oud de Molendag Ermelo elk jaar massaal bezoekt? Want ook vandaag, zaterdag 11 mei, was het een drukte van belang op ‘de stoep’ van Molen De Koe.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Handjeklap
Het begon vanmorgen al toen Aline Verhoef, voorzitter van de Molenstichting, de Molendag opende. Traditioneel reed het bestuur van Stichting Oogstfeest Horst en Telgt de boerenwagen de dam op om haar graan te verkopen. Met de handjeklap-methode werden de partijen het eens over de juiste prijs.

Smullen
Gedurende de dag vermaakte de jeugd zich met het schilderen van een moederdag-kunstwerk, vergaapte het publiek zich bij de diverse hobby-kramen en werd er gesmuld van de lekkernijen van de bakkerij van De Oude School.

Langste spaghettisliert
Lekker uithalen met de leden van het Shantykoor Ermeluiden waren veel mensen ook voor in. Even verderop liet de jonge jeugd zich verbazen door een ballonkunstenaar. Maar ook de competitie wie de langste spaghettisliert kon maken oogstte veel succes. Net als een geurzakje maken met eigen versgestampte kruiden.

 

Reacties

gallery
43050
Ouderwetse kneuterige gezelligheid met een heerlijk loom sfeertje; is dat het ingrediënt waarvoor jong en
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190511/molendag-ermelo-blijft-het-publiek-boeien/
2019-05-11T20:33:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/11203107/19EN-MD1.jpg
Zakennieuws