Heb jij je al ingeschreven voor de tiende MolenTourTocht Ermelo?

Rikkert Meijer en Job van der Sterre.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Op zaterdag 25 mei vindt voor de tiende keer de MolenTourTocht plaats. Dit jubileumjaar belooft een prachtige rit met bijzondere auto’s te worden! De inschrijving voor deze tocht is inmiddels geopend. Alle informatie en de mogelijkheid om in te schrijven:

www.molendekoe.nl/de-molentourtocht-2019

De trots van Ermelo
Het evenement waarvan de opbrengst is bedoeld om de trots van Ermelo draaiende te houden, viert haar tiende verjaardag. “Het wordt een extra speciale editie”, beloven Rikkert Meijer en Job van der Sterre, respectievelijk secretaris en voorzitter van het MolenTourTocht-comité, “met de start en finish in Ermelo.”

Niet alledaagse auto’s
De start vindt plaats op ’t Weitje waar de meest mooie bolides vanaf 9.30 uur zich verzamelen. Dé kans voor iedere liefhebber van niet alledaagse auto’s. Want daar is de MolenTourTocht voor bedoeld; iedereen die de beschikking heeft over een klassieke, een andere echt bijzondere auto of een cabrio. Voor de gelegenheid een bijzondere auto huren mag natuurlijk ook.

Uitzwaaien
Vanaf 9.45 uur schrijven de deelnemende equipes zich in. Om 10.30 uur doet Aline Verhoef, voorzitter van de Molenstichting het openingswoord. Vervolgens worden de equipes één voor één uitgezwaaid voor de tocht van ongeveer 140 kilometer.

Het hoofd breken
Rikkert en Job: “Deze is opnieuw uitgezet door Frans Callenbach en Harry Boonstra. Met dit jaar een nog mooiere route en prachtiger stops en een unieke lunchlocatie met de lekkerste hapjes.” De equipes rijden de route volgens het ‘bolletje-pijltje’ systeem. Ook gaat menig deelnemer zich weer het hoofd breken over de puzzel met foto’s en wordt het peentjes zweten bij de behendigheidsproef.

Wedstrijdelement
Want hoe prachtig en gezellig de MolenTourTocht ook wordt, het is er zoals wel eentje met een wedstrijdelement. Naast de eer van de eerste prijs wordt daarnaast de equipe beloond die zich het mooiste heeft uitgedost in combinatie met de meest bijzondere wagen. “Omdat het een jubileumeditie is doen we de oproep dat de deelnemers zich extra mooi verkleden.”

  • Vanaf 16.45 uur finishen de eerste deelnemers.

Reacties

article
42995
Op zaterdag 25 mei vindt voor de tiende keer de MolenTourTocht plaats. Dit jubileumjaar belooft
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190507/heb-jij-je-al-ingeschreven-voor-de-tiende-molentourtocht-ermelo/
2019-05-07T15:24:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/07152347/19EN-Mtttocht.jpg
Zakennieuws