Oosterhoff Poolen installatietechniek bouwt mee aan meest duurzame wijk van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Oosterhoff Poolen installatietechniek aan het Jagerserf 21 op Industrieterrein Veldzicht in Ermelo, bouwt met partners Van de Kolk Bouw B.V. uit Garderen en Paulus Elektro en Beveiligingen uit Ermelo, mee aan nieuwbouwproject De Driesprong. Het gebied gelegen tussen de Strijlandweg, Oude Telgterweg en Hamburgerweg, waar de nieuwbouw verrijst wordt de meest duurzame wijk van Ermelo. Er worden 47 koopwoningen en 24 huurwoningen gebouwd.

Oosterhoff Poolen installatietechniek neemt de installaties voor verwarming en ventilatie voor de rekening van de 47 koopwoningen. Wat een buitengewone erkenning is voor het bedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid, om bij te dragen aan een C02-neutrale samenleving.

Gasloos en nul-op-de-meter
Eigenaren Arjan Poolen en Roel Oosterhoff zijn erg enthousiast. “Voortaan wordt er op deze manier gebouwd in Ermelo”, verwijst Roel Oosterhoff naar het duurzaamheidsaspect van de nieuwe wijk die staat voor gasloos en nul-op-de-meter woningen. Wat past in de duurzaamheidsambitie van de gemeente Ermelo om in 2030 energieneutraal te zijn. In de tweede week van april 2019 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de koopwoningen. Als alles meezit verwacht Roel Oosterhoff dat de woningen in maart 2020 worden opgeleverd.

Opkomst en interesse groot
Dinsdagmiddag 5 maart hield bouwbedrijf Van de Kolk een bijeenkomst op het kantoor in Garderen voor de nieuwe bewoners, om tekst en uitleg te geven over de toekomstige meest duurzame wijk in Ermelo. Vanzelfsprekend was de opkomst en interesse van de toekomstige bewoners groot. Roel Oosterhoff vertelde over het duurzame aandeel dat Oosterhoff Poolen installatietechniek gaat leveren.

Grondgebonden waterpomp
De grondgebonden waterpomp bijvoorbeeld, een duurzaam alternatief van het gebruik van aardwarmte voor verwarming op elektriciteit. “Wat inhoudt dat in de winterperiode de woning aangenaam wordt verwarmd en in de zomerperiode voor de benodigde verkoeling. Bovendien kunnen de nieuwe bewoners rekenen op een royale warm water voorziening. De elektriciteit voor deze pomp wordt opgewekt met zonnepanelen die Paulus Elektro gaat plaatsen.”

Balansventilatie installatie
Het ventilatiesysteem dat Oosterhoff Poolen installatietechniek gaat verzorgen betreft de zogenaamde balansventilatie installatie, een kanalenstelsel in de woning met afzuigventielen en een mechanische ventilatie unit. Het systeem voert evenveel lucht aan van buiten als af van binnen. Op die manier zijn bewoners verzekerd van gezonde en schone lucht in de woning. Dit systeem heeft bovendien een WTW (warmte terugwin unit) voor het besparen van energie, doordat koude lucht van buiten wordt opgewarmd met de warmte van de afgevoerde lucht.

Heel laag energieverbruik
“In combinatie met een zeer goed geïsoleerde woning betekent dat een heel laag energieverbruik”, weet Roel Oosterhoff. “In die zin wordt meer energie opgewekt dan verbruikt bij het verwarmen en ventileren van de woning.” Hoe laag het energieverbruik uiteindelijk zal zijn hangt af van het gebruik van andere apparaten en lichtbronnen door de bewoners.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen