Nieuw in Ermelo: gratis loopbaan 45+-Ontwikkeladvies door Loopbaanadviseur Herman Bolhuis

Herman Bolhuis in gesprek met een belangstellende.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Denkt u als 45-plusser wel eens na over de toekomst van uw werkzame leven? Vooral nu we steeds langer willen, kunnen en moeten doorwerken? Of wilt u als werkgever dat uw 45-plus werknemers naar tevredenheid blijven functioneren? Dan is het 45+-Ontwikkeladvies iets voor u. Dit betreft een duidelijk en realistisch ontwikkelplan dat u wordt aangeboden door erkend Loopbaanadviseur Herman Bolhuis uit Ermelo. Een ontwikkelplan dat u bovendien niets kost, want het Ministerie van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) subsidieert het traject van € 600,– volledig.

De overheid heeft er immers ook alle belang bij dat 45-plussers aan het werk blijven. Om economische redenen, maar ook om uitval door ziekte of werkloosheid te voorkomen. Net als werkgevers overigens. Herman Bolhuis: “Als een werknemer uitvalt heeft de werkgever echt een probleem, want dat gaat een hoop geld kosten. Ik merk dat dit besef nog lang niet bij elke werkgever is doorgedrongen.”

Wel haalbaar tot het pensioen?
Als Loopbaanadviseur krijgt Herman Bolhuis steeds vaker te maken met mensen die hun huidige werk graag doen, maar gezien de aard van hun werkzaamheden twijfelen of dit wel haalbaar is tot hun pensioengerechtigde leeftijd. Dat varieert van mensen die in de bouw werken tot mensen met een (hoger) managementfunctie. De één omdat het werk hem of haar fysiek steeds zwaarder valt, de ander die meer en meer vermoeid raakt door de druk van zijn of haar functie. Maar er zijn ook mensen die mijmeren over een carrièreswitch.

De rode draad
Waarom is een andere draai geven aan hun loopbaan voor de meeste mensen dan vaak zo lastig? Dat kan om financiële redenen zijn denkt Herman. “Aan de andere kant echter; als iemand wordt afgekeurd gaat hij of zij ook terug naar 70 procent van het salaris.” Daarnaast denken mensen vaak in belemmeringen, is de ervaring van Herman. “Ik kijk er namelijk van buitenaf tegenaan, en zie daardoor beter waar de rode draad loopt. Zo kom ik op ideeën waar degene zelf niet opkomt.”

Voorbeeld
Een voorbeeld zou een man kunnen zijn die al 40 jaar in de bouw werkt. De knieën zijn echter zo langzamerhand versleten, maar degene ‘moet’ nog 10 jaar werken. Met het 45+-Ontwikkeladvies dat 4 gesprekken inhoudt, worden aspecten als competenties, kwaliteiten, vaardigheden tot opleiding besproken. “Dan zouden we kunnen ontdekken dat deze man al jaren jeugdtrainer bij een voetbalclub is. Het blijkt dat hij goed met jongeren om kan gaan en het erg leuk vindt om met ze te werken. Deze man zou dan een avond in de week gedurende een half jaar, een opleiding kunnen volgen tot leermeester. Bij zijn werkgever kan hij zich dan nog 10 jaar nuttig maken als leermeester-gezel. Wat in het voordeel van alle belanghebbenden is.”

Laagdrempelig en praktisch
Het 45+-Ontwikkeladvies is laagdrempelig en praktisch. Eerst vindt er altijd een vrijblijvend en gratis intake-gesprek plaats met de belangstellende. De eerste sessie betreft de introductie in een groep van 3 á 4 deelnemers. De overige 3 gesprekken gaat Herman individueel met de deelnemers aan de slag. “Uiteindelijk gaat het immers om een persoonlijk advies.” Belangstellenden worden volgens Herman altijd wijzer van het 45+-Ontwikkeladvies. “Voorop staat dat er een duidelijk en realistisch ontwikkelplan wordt opgesteld, waar de deelnemer mee uit de voeten kan. Bovendien krijgt de deelnemer een boekwerk met het actieplan mee als ondersteuning.”

Interesse?
Heeft u interesse in het 45+-Ontwikkeladvies? Bent u ouder dan 45, voor minimaal 12 uur per week werkzaam als werknemer of als ZZP-er? Neem dan voor informatie contact op met Herman Bolhuis:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen