Heb jij de gepimpte schorten bij De Zaak van Ermelo al gezien?

Niesje Last.
Niesje Last.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Net als de gepimpte boodschappentassen moeten ook de gepimpte schorten van Niesje Last een ware hype worden. Temeer omdat de opbrengst is bestemd voor Stichting Karamba die streeft naar betere leefomstandigheden en een rooskleuriger toekomstperspectief voor inwoners van Gambia.

De schorten zijn te koop bij De Zaak van Ermelo aan de Herderlaan 12, waar Stichting Karamba een eigen ‘shop’ heeft. De prijzen variëren van 7,50, 8,50 tot 9,50 euro.

Elk exemplaar is uniek
Wat geen geld is voor de stoer uitziende schorten. Bovendien is elk exemplaar uniek. Veel van de schorten zijn door Niesje vervaardigd van spijkerstof. De basis is veelal van tweedehands lappen, gepimpt met onder meer zakken en ritsen van versleten spijkerbroeken. Maar Niesje naait ook schorten van kleurrijke stofjes, zodat er voor iedereen wat wils is. Nieuw in het assortiment zijn ook de kleurrijke rapas (omslagdoeken) uit Gambia, als ook de halskettingen uit Gambia. De opbrengst van deze producten is ook bestemd voor Stichting Karamba.

Staaroperaties
Stichting Karamba die in 2015 is opgericht heeft al veel gerealiseerd onder de bezielende leiding van Ermeloers Henk en Rita van Bruggen, Laurine Erends en Niesje en Teun Last. Voor inwoners van de plaatsjes Toniataba en Soma in Gambia gaat het om een goedlopende kringloopwinkel in Soma, een muur om de groentetuin van de school in ToniaTaba, de hele school is zowel van binnen als van buiten geschilderd, voor elk kind dat naar school gaat een schooluniform en andere schoolbenodigdheden, inrichting van een computerlokaal, leveren van medische hulpmiddelen voor het ziekenhuis in Soma en de kliniek in ToniaTaba, bekostiging van staaroperaties tot een huis voor de onderwijzers van de school in ToniaTaba.

Elektrische waterpomp
Een maand terug is een half open gebouw van 12 bij 4 meter opgeleverd bij het plaatselijke hospitaal, dat als een soort van wachtkamer dienstdoet. Doel is mensen te beschermen tegen de brandende zon. Stichting Karamba gaat zich nu inzetten voor een elektrische waterpomp bij de school om water uit de bron op te pompen, en zonnepanelen om elektriciteit op te wekken. In de omgeving werkt de elektriciteit namelijk maar een paar uur per dag.

Zie ook stichtingkaramba.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen