Handen op elkaar voor De Zaak van Ermelo

Handen op elkaar voor de initiatiefnemers van de verhuizing van De Zaak van Ermelo. Want het is Henk en Rita van Bruggen en hun zoon Ron en zijn vrouw Frieda en vele vrijwillige handjes, gelukt een ultieme intieme sfeer te creëren in de twee gigantische hallen van de voormalige koekjesfabriek ’t Sluisje aan de Herderlaan 12.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Koopjes walhalla
Publiek dat op zoek is naar een koopje op wat voor gebied dan ook waant zich een walhalla, dat door de inrichting en presentatie als nieuw oogt. Het is prettig en overzichtelijk winkelen in de kringloopwinkel met om de paar meter een ander thema. Zo veel thema’s zelfs met zo veel spullen, dat liefhebbers er gerust een paar uurtjes zoet kunnen zijn. Tussendoor even pauzeren kan op het gezellige koffiepleintje.

Kringloopeconomie
Wethouder Leo van der Velden die de officiële openingshandeling vanmorgen, vrijdag 1 februari, verrichtte, sprak van een kringloopwinkel die volgens hem voldoet aan de criteria die de gemeente Ermelo zo belangrijk vindt. En dat is participatie, duurzaamheid en circulaire economie (kringloopeconomie).

Succesvol
Daarvoor leerde een terugblik van Henk van Bruggen dat de initiatiefnemers van De Zaak van Ermelo dat voor ogen hadden 6 jaar terug. “Destijds was er sprake van de participatiewet. Wij vroegen ons toen af wat wij zouden kunnen doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen laten participeren in de samenleving.” Na een zeer succesvolle start in de voormalige Albert Heijn verhuisde De Zaak van Ermelo naar landgoed Veldwijk. Teveel onzekerheid om hun plannen te verwezenlijken vanwege de plannen die GGz Centraal heeft met het landgoed, viel het oog op de op de locatie van de voormalige koekjesfabriek.

Tweede leven inblazen
Henk van Bruggen illustreerde het succes van de Zaak van Ermelo: “In de afgelopen jaren hebben wij 80 mensen aan het werk geholpen, 3,5 miljoen goederen ingezameld en 3 miljoen CO2-uitstoot voorkomen door goederen een tweede leven in te blazen.”

 

Reacties

gallery
41432
Handen op elkaar voor de initiatiefnemers van de verhuizing van De Zaak van Ermelo. Want
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190201/handen-op-elkaar-voor-de-zaak-van-ermelo/
2019-02-01T12:51:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/02/01124900/05EN-Zaak0.jpg
Zakennieuws