Initiatiefnemers eerste CPO Ermelo krijgen sleutel van hun gloednieuwe woning

Een memorabel moment, zo kun je wel op vandaag, woensdag 30 januari, en gisteren, dinsdag 29 januari, terugkijken. Want de initiatiefnemers van het eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Ermelo, kregen de sleutel van hun gloednieuwe woning aan de Kozakkenkamp/Kostersland, de locatie waar jarenlang Volksuniversiteit Vuvera was gevestigd. Het Veluws Ontwerpburo uit Ermelo tekende voor het ontwerp van de woningen.

CPO staat voor een gezamenlijk initiatief van meerdere mensen om een stuk grond te kopen en daar een aantal woningen op te bouwen. Het grote voordeel van het CPO is dat de opdrachtgevers bepalen hoe de woningen er uit komen te zien, zowel van binnen als buiten, binnen de kaders van de gemeente.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Jarenlang proces
“Gisteren hebben 5 nieuwe bewoners de sleutel gekregen, en vandaag de andere 5”, lichtte Bertho Verhoef, architect bij het Veluws Ontwerpburo toe. Erik Verhoef, eigenaar van het Veluws Ontwerpburo, heeft de initiatiefnemers van het CPO begeleid gedurende het jarenlange proces. Na de oprichting van de vereniging ‘CPO rijwoningen, Duurzame (door)start in Ermelo’ op 30 maart 2015, had waarschijnlijk niemand gedacht dat ze voor zo’n lang en intensief traject van bijna 4 jaar zouden komen te staan. Alleen het vinden van een geschikte locatie nam al anderhalf jaar in beslag.

Sleutelklaar
Het zal de nieuwe bewoners nu ze hun nieuwe woningen aan het inrichten zijn, vast om het even zijn. Want hun nieuwe ‘stulp’ is met recht prachtig te noemen. Wie ervoor koos kan zodra het huis is schoongemaakt, gelijk gaan inrichten. De mogelijkheid werd namelijk geboden de woning sleutelklaar op te leveren. Ofwel met keuken, badkamer, een laminaatvloer en gesausd.

Sfeervolle 30-jaren bouwstijl
De 10 geschakelde woningen in twee blokken van 5 vallen op door de sfeervolle 30-jaren bouwstijl, met authentiek metselwerk, een brede dakgoot en het gebruik van natuurlijke materialen als zink voor de afvoer van het hemelwater. Daarnaast gaat het om eengezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping en een zolder, en een voor- en achtertuin. Huizen waar vrijwel iedere (door)starter in Ermelo van droomt, die bovendien duurzaam zijn met op elke woning 12 zonnepanelen.

Tuin aanleggen
De komende periode wordt het straatwerk en het groen rondom de woningen in orde gebracht. Aan de nieuwe bewoners de uitdaging de eigen tuin aan te leggen. Wat vast geen probleem zal zijn met het voorjaar in het vooruitzicht over een paar maanden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen