Groep van 30 mannen, vrouwen én kids rijden Nightride van Vliek Tweewielers Ermelo

Rikkert Vliek schoot vanavond, vrijdag 14 december, om half acht de groep van 30 mannen, vrouwen en kinderen weg die deelnam aan de derde Nightride van Vliek Tweewielers Ermelo, de rijwielspecialist aan de Groeneweg 17 in Ermelo. De rit van ongeveer een uur tot anderhalf uur voerde onder meer door de bossen via paden die ’s avonds toegankelijk zijn. 

De weersomstandigheden voor de avondrit met temperaturen rond het vriespunt, droog en windstil, waren perfect.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Leuk en spannend
Aan de Nigthride deden zelfs twee hele jonge kinderen mee; de achtjarige Stijn en de negenjarige Dinand. De vader van Stijn reed ook mee. “Stijn en ik zijn net begonnen met MTB-en, want het crossen vinden we een leuke en spannende sport. We trainen ook samen.”

Mannen enger
Twee dames, Kim en Kim, deden voor het eerst mee. “We vinden het hartstikke leuk, maar wel spannend.” Nog niet eerder fietsten ze een avond-MTB-rit. “Zo nu en dan moet je uit je comfortzone stappen”, vonden de dames. “Maar”, grijnsden ze, “we vinden de mannen enger dan het donkere bos.”

Dubbelrol
Sjoerd en Dewi zagen uit naar de inspannende tocht. Toch maakte Sjoerd zich een beetje zorgen. “Ik heb al een paar weken niet gefietst, dat merk je meteen.” Dewi had een dubbelrol. Want naast het MTB-en filmde hij tevens de tocht met een cameraatje op zijn helm. “Ik fiets middenin de ploeg. Wilfred, de zoon van Rikkert Vliek maakt ook filmopnames.”

Pa Rikkert Vliek
In die zin was de familie Vliek ruim vertegenwoordigd. Naast Wilfred was Hendrikus van de partij, als ook Berend Vliek. Ondertussen voorzag pa Rikkert Vliek de MTB-ers van koffie en de nodige gezelligheid. Zodra hij het startschot had gegeven en de groep de Groeneweg uitreed, spoedde Rikkert zich alweer naar de keuken. Want eenmaal bezig met de laatste kilometers weet Rikkert dat de mannen, vrouwen en kinderen uitzien naar een koud pilsje tot frisdrank met een hapje erbij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen