Bestemmingswijziging maakt weg vrij voor verhuizing De Zaak van Ermelo naar Kerkdennen

Foto: Google Maps

De Zaak van Ermelo die sinds 1 oktober 2016 is gevestigd op landgoed Veldwijk, verhuist naar Herderlaan 12 op industrieterrein Kerkdennen, in het pand waar voorheen koekjesfabriek ’t Sluisje was gevestigd. Ron van Bruggen van De Zaak van Ermelo, hoopt begin december de sleutel te krijgen van het pand. “Het streven op 1 februari 2019 de deuren te openen.”

Een bestemmingswijziging van de locatie maakt de verhuizing mogelijk.

‘We kunnen geen kant op’
Ron van Bruggen ziet de verhuizing als een enorme verbetering. “In het pand op Veldwijk groeien we uit ons jasje. Het staat hier echt bomvol, we kunnen geen kant op.” Voor De Zaak van Ermelo verhuisde naar Veldwijk, was de kringloopwinkel bijna vier jaar gevestigd in het voormalige onderkomen van de Albert Heijn, aan de Stationsstraat 10. “Daar hadden we beschikking over 1600 vierkante meter, hier op Veldwijk 1000 vierkante meter.”

Twee hallen naast elkaar
Op de nieuwe locatie aan de Herderlaan krijgt De Zaak van Ermelo maar liefst 2400 vierkante meter tot zijn beschikking. “Het betreft 2 hallen naast elkaar. Daarnaast is het een industrieel pand met hoge plafonds en betonvloeren, die uitstraling willen we graag behouden.”

Meer zekerheid
Verhuizen naar de Herderlaan biedt De Zaak van Ermelo ook meer zekerheid vindt Ron van Bruggen. “We hoeven hier niet weg. Maar met de plannen die op stapel staan voor Veldwijk blijf je wel in een onzekere situatie zitten. In het pand aan de Herderlaan kunnen we zolang zitten als we willen.”

Failliet
Eind 2017 viel het doek voor de koekjesfabriek ’t Sluisje door een faillissement. In De Zaak van Ermelo vond de eigenaar van het pand een nieuwe huurder. Voordat de kringloopwinkel zijn eventuele intrek kon nemen in het pand was er een wijziging van de bestemming ‘Bedrijventerrein’ nodig, omdat binnen de huidige bestemming het vestigen van een kringloopwinkel niet mogelijk is.

Uitzondering
Het college van B & W besloot in dit geval een uitzondering te maken. Volgens het college past een kringloopwinkel niet in een reguliere winkelstraat vanwege het veelvuldig aan- en afvoer van spullen in grote volumes. Ook vindt het college dat De zaak van Ermelo bijdraagt aan de gewenste verkleuring (lichtere bedrijvigheid) van industrieterrein Kerkdennen. Daarnaast heeft De Zaak van Ermelo een maatschappelijke functie als leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Reacties

article
40002
De Zaak van Ermelo die sinds 1 oktober 2016 is gevestigd op landgoed Veldwijk, verhuist
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20181108/bestemmingswijziging-maakt-weg-vrij-verhuizing-zaak-ermelo-naar-kerkdennen/
2018-11-08T13:38:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/11/08133746/45EN-DeZaak.jpg
Zakennieuws