Vlag in top bij De Telgterpoort in Ermelo

Wouter de Vries en Jan Hendrikse.
Foto: Eigen foto

Drie wapperende vlaggen in top en vele blije gezichten vrijdag 2 november op de bouwplaats van De Telgterpoort. De bouwers van Koelewijn Bouw uit Spakenburg bereikten die dag het hoogste punt van de nieuwbouw bij het spoor aan de Telgterweg.

Nog 600 m2 kantoor-/praktijkruimte beschikbaar.

Door Gert Spijker

Grondige voorbereiding
Het project kende een grondige voorbereiding. In 2007 kochten vastgoedontwikkelaars Jan Hendrikse en Wouter de Vries van H & P Vastgoed de grond plus de in verval geraakte opstallen van de voormalige Garage Hordijk. De lange periode daarna bleek nodig voor realisatie van het hoogwaardige complex met 21 appartementen met op de begane grond 600 m2 kantoor-/praktijkruimte. De Vries geeft toe: “De economische crisis, het faillissement van de eerste aannemer en de gevoelige ligging noopten te kiezen voor een goed doortimmerd en haalbaar plan. Daar zijn we in geslaagd. De appartementen zijn nu bestemd voor jong en oud. Gemeente Ermelo werkte steeds optimaal mee.”

Bijzondere vormgeving
Het gebouw in U-vorm heeft een opvallende vormgeving met o.a. een ingenieuze buitenschil en daarbinnen een tuin. De Vries daarover: “Wie de contouren van het imposante bouwwerk bekijkt, ziet dat er iets bijzonders gerealiseerd wordt. Aan de buitenkant vallen het metsel- en voegwerk met een schitterende gemêleerde steen en de ruime parkeermogelijkheden direct op. Vriend en vijand zijn het erover eens. De Telgterpoort siert de toegang naar de wijk Ermelo-West.”

Straatnaam ‘Telgterpoort’
Naar verwachting trekken de eerste bewoners in de maand mei 2019 in hun royale, eigentijdse appartementen. “Mooi dat gemeente Ermelo besliste hier de straatnaam ‘Telgterpoort’ aan te verbinden”, aldus Jan Hendrikse.

Kantoor-/praktijkruimte te koop e/o te huur
De in diverse units opsplitsbare kantoor-/praktijkruimtes (totaal 600 m2) op de begane grond staan nog te koop en/of te huur. Informatie daarover bij Vestaal Vastgoed, telefoon 0341-434944.

Reacties

article
39956
Drie wapperende vlaggen in top en vele blije gezichten vrijdag 2 november op de bouwplaats
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20181105/vlag-top-telgterpoort-ermelo/
2018-11-05T16:22:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/11/05162100/45EN-Telgterpoort.jpg
Zakennieuws