Weggeefwinkel in winkelcentrum De Enk Ermelo zoekt speelgoed

Tamara Hamstra en Annemarie Keuper
Tamara Hamstra en Annemarie Keuper
Foto: Grietje-Akke de Haas

Op 28 november is Ermelo tijdelijk een weggeefwinkel voor speelgoed rijker. Deze datum is niet voor niets gekozen door de twee initiatiefnemende moeders. Tamara Hamstra en Annemarie Keuper weten dat de Sinterklaasperiode niet voor ieder kind even leuk is.

Tamara Hamstra zegt hierover: “We weten dat niet iedereen het thuis even breed heeft. Vooral tijdens de Sinterklaasperiode is dit extra zichtbaar, omdat er vaak geen geld is voor extra‘s”.

Graag helpen
Het idee om een speelgoed weggeefwinkel te openen is ontstaan lopend in het bos. De twee moeders en vriendinnen liepen rond met hetzelfde idee; zoveel mogelijk kinderen een leuke Sinterklaas bezorgen. Annemarie Keuper: “Zelf hebben we ook beiden jonge kinderen en Sinterklaas vinden we elk jaar weer een leuk feest. We weten dat niet iedereen het thuis even breed heeft en dat niet iedereen in de gelegenheid is om de kinderen in hun omgeving een cadeautje te geven tijdens Sinterklaas. Daar willen wij graag bij helpen”.

Pop-up store
In de maand november openen de twee dames een speelgoed weggeefwinkel. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de winkeliers van de Enk in Ermelo, waar hun initiatief mocht rekenen op een warme ontvangst. De pop-up store zal gevestigd worden in het pand naast de HEMA (Voorheen de Koperen Koffiepot). De maand november zal het speelgoed worden ingezameld.

Speelgoed brengen
Iedereen die speelgoed kan missen, mag dit komen brengen op maandag, woensdag of vrijdag van 09:00-11:00 in de winkel. De dames zullen dit dan schoonmaken en gaan nummeren. Op 30 november en 1, 3 en 4 december gaat de winkel van 09:00-17:00 open en kan een iedereen die zich daartoe geroepen voelt gratis speelgoed komen ophalen.

Kwestie van vertrouwen
Op de vraag of er dan geen controle is, zijn de dames duidelijk. Tamara Hamstra: “We controleren niemand en we gaan er vanuit dat mensen die het nodig hebben bij ons speelgoed komen ophalen. Iedereen is meer dan welkom”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen