Wereldwinkel Ermelo introduceert wereldboeken ism Riemer & Walinga Boekverkoopers

Jan Brons en Marieke Walinga.
Jan Brons en Marieke Walinga.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De Wereldwinkel Ermelo aan Stationsstraat 23 heeft in samenwerking met Riemer & Walinga Boekverkoopers, het assortiment uitgebreid met (kinder)boeken over de wereld en over landen. Vooral met de komende feestmaanden in het vooruitzicht zeer interessant om de Wereldwinkel een bezoek te brengen voor de aankoop van een boek of een ander leuk cadeautje.

Verbinden
Jan Brons, voorzitter van de Wereldwinkel, en Marieke Walinga van Riemer & Walinga Boekverkoopers, vinden dat boeken er niet alleen zijn voor het vermaak, maar ook om de nodige kennis op te doen om meer begrip te kweken en verbanden te leggen. Zeker in het geval van de Wereldwinkel met cadeaus die verbinden met de wereld en verschillende continenten en lokale culturen en gewoonten, duurzaamheid, milieu, klimaat, armoede, vluchtelingen en economie.

Opnieuw onder de aandacht
Jan Brons deed voor het nieuwe assortiment een op beroep Riemer & Walinga Boekverkoopers vanwege hun ervaring. Het assortiment dat is uitgekozen voor in de Wereldwinkel zijn veelal boeken die al een poos terug zijn uitgegeven, maar niet meer prominent in de boekhandel staan. Toch zijn ze het meer dan waard om opnieuw onder de aandacht te brengen.

Doneren of adopteren
Eén of meerdere boeken doneren en/of adopteren mag ook om de Wereldwinkel te steunen. Jan Brons legt uit: “Als donateur helpt de klant mee het boekenassortiment op te bouwen. Wie een boek adopteert koopt het. Als het boek uitgelezen is brengt men het weer terug naar de Wereldwinkel. Wij willen deze mensen vragen om bij het boek een aanbeveling van ongeveer honderd woorden te schrijven zodat nieuwe klanten het boek kunnen inzien en de aanbeveling lezen.”

  • Nieuwsgierig? Kom vooral lekker neuzen in de boekenkast achterin de winkel, of in de speciaal ingerichte boekenhoek binnen voor de etalage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen